LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-Beatrice visar pojkvännen Anders – efter utseendeförvandlingen

18 jan, 2022 
AvOla Lagerström
Möt Farmen-Beatrice i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Visar upp kärlekslyckan med särbon Anders: ”I strålkastarljuset”.
✔︎ Avslöjar sanningen bakom stora utseendeförvandlingen efter Farmen.
✔︎ Skräckhändelsen – förlamad från bröstkorgen och nedåt: ”Jag låg i koma i 14 dygn”.
✔︎ Avslöjar Farmen-dramat som tittarna inte får se: ”Den här människan kommer kollapsa”.
Annons
Minns du Farmen-Qristina? – Se klippen vi aldrig glömmerBrand logo
Minns du Farmen-Qristina? – Se klippen vi aldrig glömmer

Beatrice Larsson, 57, har en son som har varit med i Robinson. Nu ska hon själv försöka vinna Farmen.

✔︎ Det här är Beatrice Larsson

Ålder: 57.
Bor: Pendlar mellan Örnsköldsvik och Göteborg.
Familj: Sönerna Sebastian Larsson, 34, och Max Nilsson, 25. Sebastian var med i Robinson 2019. I familjen ingår även katten Allan.
Jobbar som: Allkonstnär.
God egenskap: Människoälskare.
Dålig egenskap: Tidsoptimist. Ibland vore det sköna att kunna klona sig.
Framtidsplaner: Njuta resten av året i en harmoni – i en värld som kanske inte riktigt är lika utsatt för den här pressen och skräcken som dessa hemska virusattacker utsatt oss för under så lång tid. Jag var en av de första som hamnade på IVA med covid.

Varför sökte du till Farmen?

– Jag blev faktiskt rekommenderad. ”Du skulle verkligen passa, du som älskar natur, örter, att bygga och fixa och att leva på landet”. Jag hade inte sett Farmen och inte haft tv på flera år, så jag fick börja med att göra research för att se vad det var. Jag plöjde 2020 och 2021 och tyckte att det var ett jättebra program. ”Varför inte?”, tänkte jag. Köper du inte lotten så kan du ju inte vinna!

Annons

Vad var det första du reagerade på när du kom fram till inspelningsplatsen?

– Lugnet – och känslan av att träda in på en historisk plats. Alla energier som fortfarande fanns kvar där inne, historiken… Det är en magisk plats!

Vad var lättast och svårast med att vara med i Farmen?

– Ingenting var lätt. Man var till exempel kontant hungrig. Jag försökte göra mitt absolut bästa utifrån omständigheterna som rådde. Det svåraste var att se andras beteenden, att vara diplomatisk och välja rätt ord i varje situation.

Vem av deltagarna kom du bäst överens med?

– Det var flera, men med Victoria kände jag direkt att ”det här skulle kunna vara mitt barn”. Hon är verkligen ett naturbarn, ett barfotabarn. Henne tog jag väldigt mycket till mig, henne värnade jag om och ömmade för. Sedan fick jag en väldigt fin relation med Gerty. Det kändes bra redan från första stund när vi lyfte våra kaffekoppar och nickade lite på avstånd. Gerty är helt fantastisk: dreadlocks, unika kvinna, älskar reggae!

Beatrice son Sebastian var med i Robinson 2019.

Vad var det mest dramatiska som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Jag kan nog inte säga det, men det gällde liv och död. Sedan var det dramatiskt att se hur folk påverkades av svälten och omständigheterna. Man kan se en person som tror sig vara stark. Sedan funkar det liksom inte, man ser att den här människan kommer kollapsa när som helst…

Annons

Vad var det första du gjorde när du kom hem från inspelningen?

– Jag beställde en kebabpizza!

Beatrice råkade ut för allvarlig olycka

Vad kan det vara svårt att tro om dig?

– Att jag kanske inte alltid är så social som alla tror. Jag är människoälskare, jag älskar att få människor att må bra. Men jag har en varg inom mig. Det är därför jag emellanåt åker upp till Norrlands djupa skogar.

Vilken är den svåraste motgången du gått igenom?

– Jag har varit förlamad från brösten och ner. När jag var ung och jobbade som modell var jag med om en motorcykelolycka, det här var 1981. Jag satt bak och vi skulle spela in reklam för Suzuki, vi hade gjort en massa omtagningar. Det är lätt att råka stegra med crosscyklar. På något vis tror jag att han som körde släppte kopplingen för snabbt. Vi körde på en serpentinväg och kom ut från en tunnel på fem motorcyklar. Kameran rullade – och så minns jag inget mer. Andra har berättat att jag föll flera meter ner i ett vattendrag och fick motorcykeln över mig. Jag blev hjärnskadad och drabbades av en galopperande förlamning. Jag låg i koma i 14 dygn.

Annons

Hur var det att vakna upp efter så lång tid?

– När du inte är vid medvetande så är tiden inte viktig för dig. Mitt sista minne var bara solnedgången. Jag vaknade upp i ett land där det talades grekiska. ”Vad är det folk säger?”, tänkte jag. Bredvid mig satt en person från svenska ambassaden: ”Beatrice, hur är det, du har varit borta i 14 dygn”. Det var svårt att ta in. För mig hade tiden stannat. Där och då inleddes en ett år lång rehabilitering. Nerverna kunde till slut läka och hitta tillbaka till varandra. När det här hände bodde jag i en stor villa i Bromma, så jag fick flytta till ett mer handikappanpassat boende.

Beatrice och särbon Anders.

Hur mår du i dagsläget?

– Jag mår bra. Absolut. Jag har tränat upp mig och är som en oxe, även om den skadade delen fortfarande är vek.

Annons

Vad är senaste nytt på din kärleksfront?

– Att min kärlek och särbo Anders, som är musiker, håller på att släppa ett soloalbum. Visserligen är det jag som står i strålkastarljuset just nu, men jag backar lite och låter honom få landa i sitt skapande.

Säg tre saker som väntar dig inom en inte alltför avlägsen framtid!

– Jag ska ha en fotoutställning i Göteborg och Ö-vik. Sedan skulle det vara roligt att lyckas göra någon form av ny rörelse. Sist men inte minst ska jag visa Sverige vem Farmen-Bea är!

Foto: TV4 & Privat

Annons