73-åriga mamman födde tvillingarna – då dog hennes make

73-åriga mamman födde tvillingarna – då dog hennes make

Hon blev en världsnyhet när hon födde tvillingar som 73-åringar.
Nu berättar hon om mirakelfödseln – och sorgen efter att förlorat sin make som hon har haft ett helt liv tillsammans med.

Mamma fick dotter när hon var 13 – ALLA tror de är systrar
Slå på ljud

Yerramatti Mangayamma, 75, födde två tvillingdöttrar som 73.-åring. Hon blev då en världsnyhet, eftersom hon kan vara en av de äldsta mammorna i världen. Nu har hennes make tragiskt gått bort, efter ett helt liv tillsammans. Men maken Raja, 84, fick endast uppleva 12 månader med sina tvillingdöttrar, innan han dog av en hjärtattack, skriver Femina.

– Det gör mig väldigt känslosam när jag tänker på att han är borta. Han fick bara 12 månader med sina flickor men han fick åtminstone smaka på lyckan i faderskapet innan han dog, säger Yerramatti Mangayamma till The Mirror.

Fick tvillingdöttrarna Rama och Uma som 73-åring. I dag är flickorna två år gamla – och mamma 75.

Foto: YOUTUBE

Tvillingdöttrarna Rama och Uma föddes 2019 – och blev då en världsnyhet. I dag är Yerramatti Mangayammas döttrar två år. Hon är i dag själv i den pigga åldern 75. Under åren med maken Raja hade paret gjort allt för att få barn. Tillsammans hade besökt expertläkare över hela Indien och tog alla råd de kunde få. Men inget verkade hjälpa det barnlösa paret.

”Det kändes som att en dörr stängdes”

När Yerramatti Mangayamma var i 40-årsåldern gick hon in i klimakteriet. Drömmen att en dag bli mamma krossades. Paret övervägde till och med adoption.

– Det kändes som att en dörr stängdes. Vi övervägde adoption, men i slutändan valde vi att inte genomföra det.

Yerramatti Mangayamma blev snabbt ämne för skvaller i hembygden. Hon kallades för den ”barnlösa tanten”.

Men 2018 skulle en skänk från ovan uppenbara sig Yerramatti Mangayamma hörde talas om en kvinna i 30-årsåldern som fått barn via IVF. Den barnlösa Yerramatti Mangayamma vände sig då återigen till läkare för att utreda om det var ens möjligt för henne, som då var i 70-årsåldern, att genomföra konstgjord befruktning, IVF.

Hon var länge byns källa till skvaller. Hon kallades för den ”barnlösa tanten”. Men när hon fick höra om IVF 2018 så tändes ett nytt ljus – och hennes barnlängtan på nytt.

Foto: YOUTUBE

Trots att läkarna till en början var skeptiska, så passerade 70-åringen alla hälsotest. Paret satsade alla sina besparingar, omkring 7 000 kronor, för behandlingen. Eftersom Yerramatti inte längre producerade några egna ägg, fick hon hjälp av en äggdonator.

Ett år efter, 2019, hände det som Yerramatti och Raja väntat ett helt kliv på. Hon var gravid – och paret skulle få sina första barn. I september samma år födde hon två tvillingdöttrar, via kejsarsnitt. Barnen vägde omkring 2 kilo vardera och var fullt friska.

”Världens äldsta mamma” blev en världsnyhet

Händelsen skulle snart bli en världsnyhet – och Yerramatti skulle kallas för världens äldsta mamma.

– Det var vackert att få hålla dem för första gången. Vi stannade på sjukhuset i några veckor för att de skulle se att vi alla tre mådde bra, men sen fick vi tack och lov åka hem.

Men endast 12 månader efter födslen av de efterlängtade barnen så skulle maken Raja falla ihop av en hjärtattack. Han fick endast ett år tillsammans med sina döttrar han väntat mer än ett halvt sekel på att få, tillsammans med sin hustru.

– Det är tufft utan honom, men min familj och mina vänner finns nära, och jag har besparingar. Jag är beslutsam att vara kvar och se mina flickor växa upp, men jag har valt en familjevän som ska uppfostra dem om något skulle hända mig. Jag är så glad över att jag fick bli mamma efter alla år jag tillbringade hjärtekrossad utan barn, säger Yerramatti till brittiska The Mirro.

LÄS OCKSÅ: 68-åriga Lyn May är GRAVID med 29-åriga pappan

LÄS OCKSÅ: Ebba fick svåra underlivssmärtor av sprutan – nu stängs läkaren av

Foto: YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN