12-åriga flickan mobbades för sitt speciella hår – ger nu svar på tal

12-åriga flickan mobbades för sitt speciella hår – ger nu svar på tal

Får frågan om hon stoppat fingrarna i ett eluttag. Nu ger 12-åringen sina mobbare svar på tal

Foto: INSTAGRAM
Den 12-åriga flickan mobbas för sitt hår – för att det ser ut som en ”elchock”.
Nu ger Shilah Madison Calvert-Yin svar på tal och berättar om sin speciella diagnos.
– Personligen tycker jag om mitt hår, säger hon till Daily Mail.
Fyraåriga William får en helt ny frisyr
0:17

Efter reklamen: Fyraåriga William får en helt ny frisyr

(0:17)

Slå på ljud

När Shilah Madison Calvert-Yin, 12, föddes fick hon väldigt sällsynt diagnos. Nämligen ”uncomable hair syndrome”. I dag får hon elaka kommentarer och mobbas för sin ovanliga hår i skolan.

På skolgården säger hennes mobbare att hennes hår ser ur som en ”elchock”. Men nu vill den 12-åriga flickan ge sina mobbare svar på tal – och inspirera andra med samma ovanliga syndrom.

Blir kallad för ”fluffhuvud”

12-åriga Shilah är född i Australien. Ända sedan hon var liten har hon haft blont hår som inte går att borsta ner. Det ovanliga syndromet gör att hennes hår inte går att kamma ner – utan står rakt ut. Dessutom är hårrötterna hjärtformade, vilket vanligt hår inte är.

– Jag blir retad mycket och kallad ”fluffhuvud” i skolan – det är inte snällt. Personligen tycker jag om mitt hår nu, men samtidigt hatar jag det ibland, speciellt när det blåser! Då kan man snacka om att inte kunna se någonting, säger hon till Daily Mail.

Vill uppmärksamma andra

Men tillsammans med sin mamma Celeste, 41, vill nu Shilah slå tillbaka mot de elaka orden och inspirera andra. Hon vill visa att inget är fel med hennes hår. Mamma och dotter har startat ett Instagram-konto, som samlat över 17 000 följare, där Shilah låter människor följa med henne i sitt vardagsliv.

Anledningen till att dela med sig av sitt liv och det speciella håret på sociala medier har gjort att 12-åringen nu förstår att man får vara annorlunda. Vilket hon är lycklig över, säger hon till Daily Mail.

Mamman: ”Det kom ett konstigt fluff”

Mamma Celest, som till vardags arbetar som lärare, säger till den brittiska tidningen att många har hört av sig till familjen och tackat dem för att de sprider kunskap och förståelse om det ovanliga syndromet.

– Hennes bruna babyhår hade ramlat av som det ska men det kom ett konstigt fluff istället som växte rakt upp. Det såg inte ut som något man hade sett förut. Det verkade inte lägga sig ner, men jag tänkte egentligen inte på det förrän folk började kommentera det, säger hon till Daily Mail.

LÄS OCKSÅ: Bebisens hår får folk att reagera: ”Vild och galen”

LÄS OCKSÅ: Harper Foy, 6, lider av ovanliga hudsjukdomen – nu gör hon succé

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN