Tobias Karlssons plötsliga vändning i Let’s dance – efter vägran mot TV4

Carola Häggkvist, Tobias Karlsson

Tobias Karlsson saknades bland dansarna i Let's dance förra året.
Efter att han inte blev det första samkönade paret som tog plats i tävlingen så valde han att hoppa av.
Men nu är det ändring på det – då han ska dansa med Carola Häggkvist.
Nu berättar han för Hänt om vändningen.
Allt om Carola Häggkvist
Slå på ljud

När dansarna för Let’s dance 2020 annonserades förra året saknades ett välkänt namn. Tobias Karlsson, 44, som medverkat i programmet under alla säsonger fanns plötsligt inte med bland namnen.

Det visade sig snart att en besviken Tobias hade bestämt sig för att hoppa av programmet, då han inte fått möjligheten att dansa med en kille.

Förslaget om samkönade danspar var något som Tobias hade kämpat för att få igenom under flera års tid. Men när det väl blev dags för Let’s dance att ha med ett samkönat danspar blev det Andreas Lundstedt och Tobias Bader som tog den rollen istället.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tobias dansar med Carola i Let's dance 2021

Andreas Lundstedt och Tobias Baders samkönade dans blev den första i Let's dance historia. Sedan dess har de även dansat på QX-galan där de firade med dunder och brak.

– Det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Inför årets säsong av Let's dance har TV4 valt att presentera de tävlande med jämna mellanrum. Carola Häggkvist, 54, var den första deltagaren som presenterades och i Nyhetsmorgon fick tittarna veta att det är Tobias Karlsson hon dansar med.

Carola Häggkvist, Tobias Karlsson

Carola och Tobias presenterades i Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Därför tackade Tobias ja till Let's dance 2021

Nu berättar Tobias för Hänt hur det kommer sig att han tackade ja till den här säsongen – trots att han förra året var skeptisk till tävlingen.

– Jag har sagt att jag inte vill ställa upp i Let’s dance igen om jag inte får en bra partner. Och nu så tyckte jag att det var en bra partner, det är ju fantastiskt det här, säger Tobias.

Men nu avslöjar Tobias en detalj som förvirrar följarna. Han tackade alltså "ja" till programmet redan innan han fick veta att det var Carola som skulle bli hans danspartner.

– De sa bara "du kommer bli nöjd". Så det måste jag säga att när dörren öppnades så blev jag nöjd. Man har ju en del namn som står på den där önskelistan över danspartners. Och naturligtvis har ju Carola stått där under alla de här 15 åren. Så det blir jättekul att den här dörren har öppnats, jätte häftigt, säger han och påpekar att det var tur att han blev nöjd med danspartnern.

– Jag fick inte välja henne. Det var ren tur, eftersom TV4 lovat att jag skulle bli nöjd så tänkte jag att ”de får väl stå för sitt ord”.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons ärliga ord om sjukdomen – drabbad av hiv

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons nya Let's Dance-besked – efter avhoppet

FRÅN FÖRSTASIDAN