Tobias Karlssons nya Let's Dance-besked – efter avhoppet

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson är proffsdansaren som blivit en tittarfavorit i Let's dance under många års tid.
Men i våras tackade han nej till att medverka i programmet.
För Hänt berättar nu Tobias om tankarna kring att återvända i TV4-succén.

När dansarna för Let’s dance 2020 annonserades tidigare i år saknades ett välkänt namn. Tobias Karlsson, 43, som medverkat i programmet under alla säsonger fanns plötsligen inte med ibland namnen. En besviken Tobias hade nämligen bestämt sig för att hoppa av programmet då han inte fått möjligheten att dansa med en kille i årets säsong.

Kämpade för samkönade danspar

Förslaget om samkönade danspar var något som Tobias hade kämpat för att få igenom under flera års tid. Men när det väl blev dags för Let’s dance att för första gången i historien ha med ett samkönat danspar blev det Andreas Lundstedt och Tobias Bader som tog den rollen.

– Det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Nya beskedet till fansen

Let’s dance-säsongen har nu börjat lida mot sitt slut och under fredagskvällen är det dags för den stora finalen. Sussie Eriksson, 57, och Calle Sterner, 31, möter John Lundvik, 37, och Linn Hegdal, 24, i kampen om glasskon. Efter att följt säsongen berättar nu Tobias för Hänt om tankarna kring att medverka igen.

– Det har varit fantastiskt att titta på. Jag tycker att dem har gjort det så jäkla bra trots omständigheterna med corona. Framförallt David och Tilde, dem har kämpat som djur nu när de inte har haft någon publik i studion att bolla med. Så jag tycker att dem har gjort ett jättefint jobb, säger Tobias och fortsätter:

– Det tråkigaste är att inte varit med i sammanhållningen där som man får under programmets gång. Det är tråkigt, säger han.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Tobias som i nuläget har mycket annat på gång får helt enkelt se om han får ihop tiden för att medverka ännu en säsong.

– Man vet aldrig, det är ju otroligt kul att vara med. Jag fick lite blodad tand i år, det vore kul att kanske vara med igen i framtiden. Vi får se. Det beror på hur det ser ut, jag är ute och föreläser så mycket, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!