Tobias Karlssons ärliga ord om sjukdomen – drabbad av hiv

Let's dance-profilen Tobias Karlsson avslöjar varför han inte gick ut med att han hade hiv förrän tre år efter att han fick diagnosen.

Let's dance-profilen Tobias Karlsson fick för fyra år sedan reda på att han drabbats av hiv. Nu avslöjar han hur det förändrats hans liv.

Tobias Karlsson är känd för hela svenska folket som den glada spralliga proffsdansaren i Let’s dance. Men sanningen är att han haft några tuffa år bakom sig, parallellt med inspelningarna av Let’s dance fick han för fyra år sedan det tunga beskedet att han drabbats av hiv.

Men att berätta för sin omgivning om sjukdomen var till en början tungt, istället höll han det hemligt ända fram tills september 2019 då han i en stor intervju med tidningen QX bröt tystnaden.

Det var under 2016 som Tobias noterade att han hade en konstig känsla i kroppen, men han kunde inte identifiera den. Till slut uppsökte han sjukvården och bad om att få göra ett hiv-test. 20 minuter senare kommer provsvaret, och sjuksköterskan sa “oj, det här ser inte bra ut”.

– Där och då stannade världen för mig, berättade Tobias i QX.

Så mår Tobias Karlsson idag

Till en början vågade inte Tobias berätta för någon i sin omgivning om resultatet. Den första som fick reda på det var vännen Gabriel Forss, men sedan tog det 2,5 år innan Tobias avslöjade det hela för sina föräldrar.

Nu har han varit öppen med sin sjukdom i nästan ett år, och i en ny intervju med Aftonbladet berättar han hur det förändrat hans liv att inte behöva dölja något.

– Jag har fått så ofantligt mycket kärlek, det är helt otroligt. Det är väldigt fint. Det är ingen skillnad i dag att leva med hiv. Det är fantastiskt att man har kommit så långt med medicinerna men också att folk har fått upp ögonen och inser att det inte är någon dödsdom längre, säger han.

Tobias Karlsson säger att han “aldrig mått bättre” och att han känner sig stark. Samtidigt lever han det ljuva singellivet, även om han inte skulle stänga dörren om drömprinsen dök upp.

– Jag har världens finaste vänner runtom mig så jag letar inte aktivt. Men dyker Mr Right upp så är jag jättetacksam för det. Jag dejtar lite då och då. Men måste ju få mysa ibland, man kan ju inte bara gå ut och fika.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!