LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tobias Karlssons revansch efter TV4:s beslut om Let's dance

17 apr, 2020 
Tobias Karlsson, Andreas Lundstedt och Tobias Bader
En besviken Tobias Karlsson hoppade av TV4:s Let's dance efter att inte ha fått dansa med en kille i årets säsong.
Istället blev Andreas Lundstedt och Tobias Badet det första samkönade paret.
Men nu visar det sig att Tobias fått en annan chans att synas på kanalen.
Annons
Intervju med Andreas LundstedtBrand logo
Intervju med Andreas Lundstedt

När dansarna för Let’s dance 2020 annonserades tidigare i år saknades ett välkänt namn. En besviken Tobias Karlsson hade nämligen bestämt sig för att hoppa av programmet då han inte fått möjligheten att dansa med en kille i årets säsong.

Förslaget om samkönade danspar var något som Tobias hade kämpat för att få igenom under flera års tid. Men när det väl blev dags för Let’s dance att för första gången i historien ha med ett samkönat danspar blev det Andreas Lundstedt och Tobias Bader som tog den rollen.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader
Andreas Lundstedt och Tobias Bader tävlar i Let’s Dance 2020. Foto: TT

Tobias ord efter beslutet

Tobias Karlsson menade att anledningen till att det inte var han som dansar med Andreas berodde på de krav som Andreas hade haft gällande sitt val av danspartner.

Annons

– Det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Andreas nekande till uttalandet

Detta var dock något som Andreas dementerade när Hänt träffade honom på pressträffen inför programmets premiär. Då berättade han att kravet på att killen skulle vara heterosexuell inte stämde.

– Det har jag aldrig sagt att det är viktigt för mig. Det som är viktigt för mig är att det spelar ingen roll vilken sexuell läggning man har. Det är helt oväsentligt, säger han.

Istället förklarade Andreas att det fanns andra orsaker till varför han tog beslutet att entra danstävlingen med just Tobias Bader.

Annons

– Jag ville dansa med den som var bäst för mig och TV4 rekommenderade Tobias Bader och jag sa ja, sa han då.

Spänningen inför nya TV4-uppdraget

Oavsett anledning så slutade det med att Tobias Karlsson för första gången på många år inte medverkar i programmet under våren. Men detta stoppar honom inte från att synas i tv-rutan, Tobias har nu nämligen fått äran att delta i ett annat program på TV4.

I den sjunde säsong av Hela kändis-Sverige bakar, som har premiären den 28 april, får tittarna en ny chans att följa Tobias. Tillsammans med artisten Lars-Åke Wilhelmsson, tävlar han i lag ”Glamourparet”. Tobias är nu nervös inför premiären och erkänner dessutom att det kan komma att bli en riktig utmaning.

Jag har aldrig bakat förut och mamma är SKITNERVÖS. Som tur är så har jag ju finaste Lars-Åke i mitt lag som heller aldrig har bakat”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Tobias Karlsson i Hela kändis-Sverige bakar 2020
Tobias är en av deltagarna i “Hela kändis-Sverige bakar” 2020. FOTO: Eric Josjö/TV4

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons