LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här är alla deltagare i årets Let's dance 2021

18 feb, 2021 
Let's dance, david lindgren och petra mede
Den 20 mars har den 16:e säsongen av Let's dance premiär.
Produktionen är nu full gång med att avslöja deltagarna som tittarna kommer att kunna följa dansandes under våren.
Här är några av kändisarna som är aktuella för programmet!
Annons
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob PerssonBrand logo
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson

Dansprogrammet Let's dance på TV4 har underhållit tittarna i hela 15 säsonger hittills.

I programmet får tittarna följa flera kända personer som under säsongen lär sig att dansa med hjälp av en partner som till vardags är proffsdansare. Under åren som gått har många oanade talanger visat sig och programmet har bjudit på en hel del spektakulära shownummer.

Nu är det äntligen dags för en 16:e säsong!

Petra Mede och David Lindgrens ord om Let's dance 2021

Senast var det David Hellenius och Tilde de Paula Eby som var programledare för den fantastiska showen. Men i år blir det en hel del ändringar. Nämligen avslöjade David och Tilde i slutet av förra säsonger att de hade för avsikt att sluta som programledare och att de istället ska hoppa på nya äventyr.

Den duo som nu ska ta över succéprogrammet är inga mindre än Petra Mede och David Lindgren.

– Äntligen är dagen kommen! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Let's dance är det ultimata underhållningsprogrammet, har Petra Mede tidigare sagt om att axla uppdraget. Hon fortsatte:

Annons

– Nu får jag och David äran att leda det tillsammans och jag får nog säga att vi är övertända. Vi får försöka lugna ner oss till i vår, men Orsa kompani lovar inget bestämt. Let’s dance, nu kommer vi!

Även kollegan David Lindgren är riktigt peppad för uppdraget:

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan och gick igång på alla cylindrar direkt. Peppen är total! Det känns både ärofyllt och spännande att få ta över stafettpinnen för Let's dance, och att få leda programmet tillsammans med Petra ska bli sjukt roligt. Jag längtar efter att få dra igång!

David Lindgren och Petra Mede
David Lindgren och Petra Mede.

Programmet har inte bara bytt programledare, utan även sändningsdag. Istället för att tidigare ha visats på fredagar är det lördagar som gäller för denna säsong. Men kanalen TV4 kvarstår, inget byte där inte!

Annons

Här är alla deltagare i Let's dance 2021

Från och med torsdagen den 17 februari kommer TV4 att pö om pö avslöja vilka kända ansikten som tittarna kommer kunna följa under våren i dansprogrammet.

Här är alla deltagare som avslöjats hittills:

Carola Häggkvist, 54, artist.

Carola Häggkvist

Många har länge misstänkt att Carola Häggkvist är en av deltagarna i Let's dance 2021. Och det visade sig vara lika sant som det var sagt! När Carola gästade Nyhetsmorgon under torsdagen så avslöjade hon att artisten är en av kändisarna som ska dansa i rutan i vår!

Carola Häggkvist har tidigare fått förfrågan att ställa upp i Let's dance, men då valt att tacka nej.

– Jag bara ser på förhand hur det skulle börja spekuleras i att man har en relation med dansaren, eller om skador man får. Nej, jag har annat att göra. Jag älskar att titta på programmet, och vi borde dansa mer hemma i vardagsrummet, sa hon till Expressen förra om varför hon tackat nej.

Martin Melin, 53, kändispolis och tv-profil.

Martin Melin

Martin Melin blev den andra deltagaren som presenterades till Let's dance 2021. Han syntes i rutan redan 1997 när han vann Robinson. Sedan dess har mycket hänt, bland annat har han utbildat sig till polis och numera driver han också podden Martin Melins podd.

Annons

Det var i Efter fem som TV4 släppte nyheten om att det är Martin som blir Carolas första konkurrent. När Anna Brolin och Henrik Alsterdal presenterar honom har tittarna fått några ledtrådar. Ledtrådarna var bland annat att han var "skurkarnas mardröm" och "kung i djungeln" och det grundas såklart på polisyrket och Robinson-vinsten.

– Jag börjar förstå nu vad jag gett mig in på, säger Martin i Efter fem och fortsätter:

– Men jag har ju världens bästa instruktör här, magisk!

Suzanne Axell, 65, journalist och programledare.

Suzanne Axell
Fråga doktorn-programledaren är en av deltagarna i Let's dance.

Suzanne är den tredje deltagaren som blev klar för Let's dance 2021. Det är i Nyhetsmorgon som Jenny Strömstedt, 48, presenterar henne.

Suzanne har lett Fråga doktorn på SVT i 18 år, 36 säsonger och 617 program. Men nu berättar Suzanne hur det känns att få testa på dansen:

Annons

– Det känns förvånande, väldigt konstigt och roligt att det skulle hända en sån som jag. Det är helt osannolikt tycker jag, för att jag trodde aldrig att någon skulle tycka att jag dög till det här.

Hanna Hedlund, 46 år, skådespelare och sångare.

Hanna Hedlund.

Hanna är den fjärde deltagaren som avslöjas som deltagare i Let's dance.

”HANNA HEDLUND. Det är väl bara Let’s dance-deltagare som Hanna har kvar att sätta på sitt showbiz-CV innan det är helt komplett!? Tur då att hon är vår fjärde deltagare i årets säsong”, skriver Let's dance på Instagram.

Michel Tornéus, 34 år, friidrottare

Michel är den femte deltagaren som är klar för Let's dance och det visar sig att det inte bara är Michel själv som är exalterad över sin medverkan.

I en intervju i Efter fem visar han nämligen upp en video från när han avslöjar den stora nyheten för sin dotter, och av hennes reaktion att döma verkar även hon vara överlycklig.

Anis Don Demina, 27 år, Youtuber.

Anis don Demina
Anis don Demina.

När det avslöjades i Nyhetsmorgon att Anis var en av deltagarna i årets säsong av Let's dance så berättade han att en av anledningarna till att han tackade ja var för att fortsätta sin viktresa, som inneburit en större viktnedgång senaste tiden.

Annons

Proffsdansaren som Anis har vid sin sida i tävlingen är tidigare Let's dance-vinnaren Katja L. Engelholm.

Filip Lamprecht, 27, influencer.

För två år sedan tog Filips mamma, Kristin Kaspersen, 51, hem vinsten i Let's dance. Nu är det hans tur att tävla i programmet, tillsammans med Linn Hegdal, 25.

– Jag hade inte riktigt förväntat mig att jag skulle få frågan, säger han i en intervju med Expressen.

Kristina ”Keyyo” Petrushina, 23 år, komiker och programledare.

Kristina ”Keyyo” Petrushina är en av deltagarna i Let's dance 2021
Keyyo är en av deltagarna i Let's dance 2021.

– Det är jättejättekul. Det är självklart att man vill lära sig mycket, det är kul att lära sigt. Men det är riktigt duktiga deltagare med i år, säger Keyyo i Nyhetsmorgon om sin medverkan.

Annons

Keyyo bildar danspar med Hugo Gustafsson som förra året dansade med influencern Alice Stenlöf.

Janne Josefsson, 68, journalist och programledare.

Janne Josefsson
Janne Josefsson är den sista deltagaren.

Janne Josefsson blev den nionde och sista deltagaren som nu är klar för Let's dance 2021.

Han dansar tillsammans med Malin Watson och efter att ha avslöjats i Efter fem på fredagseftermiddagen står det nu klart att startfältet är komplett.

Let's dance har premiär den 20 mars 2021 på TV4 och finns då även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Magnus Ragnvid/TV4

Annons