Så blir andra programmet av Let's dance 2020 – efter ändringarna

I veckan stod det klart att Let's dance inte kommer visas som vanligt i tv-rutan.
Sändningstiden kommer att vara den samma, men innehållet skiljer sig rejält från vad det brukar.
Dansparen kommer att vila på grund av sjukdom i produktionen och istället ska tittarna få se kända artister uppträda så som Carola, The Mamas, Darin, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw.

Förra fredagen hade TV4:s efterlängtade succéprogram Let’s dance äntligen premiär. Det är den femtonde säsongen av dansprogrammet och deltagarna var riktigt peppade.

Starten blev dock lite annorlunda jämfört med tidigare år, då dansparen visade vad de lärt sig inför helt tomma läktare. Publik fanns alltså inte på plats, men showen leddes dock som vanligt av David Hellenius och Tilde de Paula Eby. Och även juryn var närvarande och delade ut poäng till dansarna.

Let's dance deltagare 2020

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Bekräftade förändringen av Let’s dance

Under onsdagen började rykten cirkulera om att vanliga programmet av Let’s dance skulle stoppas. Steffo Törnquist bekräftade på torsdagen i Nyhetsmorgon att innehållet av dansprogrammet inte kommer att vara som vanligt.

Orsaken är att komikern och deltagaren Anders Jansson, 52, drabbats av hög feber, men även ska andra i produktionen blivit sjuka.

Men att programmet ställs inte in, utan sända bara i en annan fattning.

På Instagram meddelar jurymedlemmen Dermot Clemenger att många har hört av sig till honom och frågat om fredagens Let’s dance är inställt.

– Svaret är nej, en enkel förklaring. Det är några i produktionen som varit förkylda med feber och då har TV4 valt att ta sitt ansvar och sända programmet i en annan tappning. Så det blir självklart Let’s dance, säger Dermot i sitt videoklipp.

Dermot Clemenger pressträff

FOTO: Karin Törnblom/TT

Tilde de Paulas avslöjar artisterna som är med i program två

När Hänt når produktionen för Let’s dance visar det sig att det kommer att bli ett hejdundrande avsnitt, trots omständigheterna.

Tilde de Paula Eby meddelar att dansgänget kommer få vila från fredagens program.

– Men vi har ett enormt bra uppställ ändå med bland annat Carola, The Mamas, Darin och Måns Zelmerlöw och vi ska verkligen göra allt vi kan för att bjuda våra tittare på ett riktigt bra program, avslöjar Tilde de Paula Eby till Hänt.

Även tv-profilen och artisten Pernilla Wahlgren kommer att närvara.

Darin Zanyar sjunger

FOTO: Marcus Ericsson/TT

Artisten Carola Häggkvist har på sin Instagram avslöjat att hon haft samtal med Let’s dance-produktionen och nu kommit fram till en lösning inför fredagens show.

“Då är det dags att sätta på sig sångskorna inför imorgon – Let’s dance special”, skriver Carola på Instagram. Hon fortsätter:

“Jag nappade på kroken och gav dem även ett till bete som de nappade på! En låt jag tror kan träffa rätt. Rätt låt i rätt tid på rätt sätt i rätt sammanhang, helt enkelt”.

Följarna jublar

Några som ser fram emot att se Carola i fredags specialavsnitt av Let’s dance är helt klart hennes följare.

“Kul!! Ser fram emot detta”, skriver en. “Ska bli så kul att se Let’s cance special. Tack för du ger av ditt varma goda hjärta. Det betyder så mycket (alltid) men extra i dessa tider”, fyller en annan i.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Olle Sporrong/TT, Karin Törnblom/TT