Idol 2023 marknadsföring banner

7 saker du vill veta om Kristina ”Keyyo” Petrushina

24 apr, 2020 
Keyyo i silvrig klänning och i vit kavaj
Tv-tittarna har sett Youtube-stjärnan Keyyo i som sidekick till Pär Lernström i TV4:s succéprogram Talang.
Men nu har Kristina Petrushina, som hon heter, bytt kanal och är aktuell som en av testarna i SVT:s Bäst i test.
Men vem är egentligen Keyyo? Hur och när blev hon en offentligperson?
Hänt svarar.
Annons
5 saker du vill veta om Youtube-stjärnan Keyyo
5 saker du vill veta om Youtube-stjärnan Keyyo

Kristina Petrushina är mest känd under sitt Youtube-namn Keyyo som nu hängt med henne i den fortsatta karriären som komiker och programledare.

Keyyo har en bakgrund som ryss, då hon föddes i Omsk och flyttade till Sverige när hon var nio år.

När folk började få nys om Keyyo delade hon främst skojiga videobloggar på Youtube. Att spela in roliga videos är något som hon sysslat med sedan hon var tio år, men vid 13-års åldern började hon dela med sig av godbitarna på internet.

Hur gammal och lång är Keyyo?

Keyyo föddes den 27 februari år 1997 och är idag 24 år gammal.

Något som många undrar om Keyyo är hennes längd. Under en pressträff för Let's dance 2021 avslöjade hon för Hänt att hon är 163 centimeter lång.

Keyyo i rosa klänning på röda mattan
FOTO: Eero Hannukainen/TT

1/2 rum och kök med Keyyo

Keyyo är just nu aktuell med ett inredningsprogram på SVT Play. Det heter 1/2 rum och kök där det finns större plats för hjärna och hjärta än plånboken.

Annons

Programidén är att Keyyo och tre snickare, som är trillingar, ska försöka se möjligheter i små rum och med det förvandla små och trånga bostäder till mysiga och smarta hem!

Ombytta roller med Keyyo och Keyyo & co – egna humorserier på SVT Play

Det var våren 2014 som Keyyos tv-karriär drog igång. Då med en helt egen humorserie på SVT Play som kallades Keyyo & co.

Seriens manus skrev av Youtube-stjärnan själv, men också tillsammans med komikern Sissela Benn, som även regisserade programmet.

Keyyo återkom till SVT redan året där på med en ny säsong av webbserien, denna gång kallad Ombytta roller med Keyyo. Serien handlade då om att hon skaffar sig ett sommarjobb.

Kristina Petrushina på Youtube

2014 kammade Keyyo hem priset som årets stjärnskott på Youtube- galan Guldtuben. Inte illa, men bättre ska det bli. Redan två år senare, 2016, utsågs hon till Sveriges roligaste Youtuber, även det på Guldtuben-galan.

Annons

Keyyo i TV4:s Talang

Kristina Petrushina har bland annat lett Cancergalan – Det svenska humorpriset år 2016 tillsammans med Carina Berg. Samma år passade hon även på att medverka i TV4:s succéprogram Fångarna på fortet.

Kristina Petrushina - Keyyo och Carina Berg Barncancergalan - Svenska Humorpriset
FOTO: Karin Törnblom/TT

Ett stort steg i karriären för Keyyo blev när hon 2017 och 2018 fick möjligheten att vara sidekick till Pär Lernström som programledde TV4:s tv-program Talang.

Keyyo med Rheborg i Ryssland och podcast

I början av 2019 reste Keyyo och komikern Johan Rheborg på en studieresa tillsammans runt i Ryssland. Det blev ett tv-programmet fick namnet Keyyo med Rheborg i Ryssland och sändes på SVT.

Tillsammans med kollegan Hampus Hedström startade Keyyo podcasten Frågar åt en kompis år 2017. Där passar de på att prata om tabubelagda ämnen.

Youtube-stjärnan och programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina reser till Ryssland med Johan Rheborg.
FOTO: Naina Helén Jåma/TT

Keyyo i Bäst i test

SVT:s tv-program Bäst i test innehåller trevligt trams och underliga upptåg tas på till synes största allvar.

Annons

År 2020 presenterades en ny panel som testar David Sundin och Babben Larssons test. Panelen består av Anders Ankan Johansson, Carin da Silva, Kristoffer Appelquist och Kristina Keyyo Petrushina.

De tävlar alltså om att helt enkelt vara bäst i varje test!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons