Petra Mede om dotterns stöd inför Stjärnornas stjärna

Petra Mede om stödet från dottern inför Stjärnornas stjärna

Petra Mede axlar rollen som programledare tredje säsongen av Stjärnornas stjärna.
Vid sidan av förberedelserna för programmet hon varit med och skapat en ny säsong av tv-serien Bonusfamiljen, samt skrivit en bok.
Hur hon hinner med allt är en gåta. Men stöd har hon, främst från sin dotter Adeline, som hon är ensamstående till.
Slå på ljud

Den 14 mars gick premiären av stapeln för Stjärnornas stjärna på TV4 och som tidigare år är det Petra Mede, 50, programleder showen. Det var ingen tvekan för Petra att tacka ja även i år då hon trott på programidén från första början.

– Min sjuåriga dotter älskar det och min 52-åriga syster älskar det, menar Petra Mede.

För Hänt berättar Petra Mede att hon jobbar otroligt mycket just nu och har gjort ett bra tag. Och på samma gång är hon ensamstående mamma till sin sjuåriga dotter Adeline, 7, som blev till i en tidigare relation med Mattias Günther.

”Jobbar jag för mycket?”

Men att jobba mycket är inget som Petra ser som negativt, tvärtom.

– Jag jobbar mycket, det gör jag. Och vet du jag har märkt att först tänkte jag ‘jobbar jag för mycket?’, sen märkte jag ‘men gud jag älskar ju att jobba’. Jag är så privilegierad, jag får göra det som jag tycker så himla mycket om. Jag har en stor arbetskapacitet!, säger Petra med en varm blick till Hänt i en intervju.

Petra Mede i Stjärnornas stjärna

FOTO: Carolina Byrmo/TT

Frågan är då, med en dotter och tonvis med jobb. Hur får Petra Mede livspusslet att gå ihop?

– Det lite lustiga är att ju mer jag har att göra desto mer strukturerad måste jag vara, vilket passar mig väldigt bra. Jag har varje dag en post it-lapp där jag skriver exakt varje tid jag ska göra saker, säger Petra till Hänt och fortsätter:

– Det handlar om struktur. Jag är ganska kaotisk i huvudet men när det är ordning och struktur då blir jag plötsligt lugn – även om det är väldigt mycket.

Stödet från dottern Adeline

Just mammarollen är något som Petra verkligen älskar.

– Jag älskar att vara mamma. Jag visste inte att det var så roligt. Det njuter jag av i fulla drag. Det är min absolut största lycka, avslöjar Petra för Hänt.

Eftersom Petras dotter är ett stort fan av Stjärnornas stjärna så finns det planer för att hon ska komma och titta på mamma som leder programmet.

– Det tror jag absolut att hon kommer att göra, och säkert hennes kompisar. De lever verkligen för Stjärnornas stjärna. Det blir nog mycket familj och vänner hoppas jag.

Dock är det osäkert om dottern och kompisarna kommer att kunna infinna sig på plats då TV4 har nya regler och direktiv. Regeringen gick nämligen ut i onsdags med beskedet att alla evenemang med fler än 500 personer ska stoppas, vilket ledde till att Talang-finalen och premiären av Stjärnornas stjärna fick sända live helt utan publik på plats.

Beslutet togs av anledning och förhoppning att minska spridningen av coronaviruset i Sverige.

Petra Mede tillsammans med dottern Adeline

Petra Mede tillsammans med dottern Adeline när hon var 3,5 år på premiären av föreställningen Bamse på turné, år 2016. FOTO: Jackeline Perez/TT

FOTO: Carolina Byrmo/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!