Därför känner du igen Mapei i Stjärnornas stjärna 2020

Därför känner du igen Mapei i Stjärnornas stjärna 2020
Stjärnornas stjärna 2020 har premiär den 14 mars på TV4.
Artisten Jacqueline Mapei Cummings är en av årets deltagare som tävlar om att kamma hem första platsen.
Men vem är egentligen Mapei, och var kan tittarna ha sett och hört henne förut? Hänt svarar.
Annons

En tredje säsong av Stjärnornas stjärna är på ingång och artisterna som kommer att delta i år är så taggade som det bara är möjligt – om inte mer! Alla vill såklart vinna, men är också medvetna om den hårda konkurrensen.

Annons

Programmet handlar om musik och tanken är att artisterna ska uppträda i flera olika genres som de inte är vana vid, och då vinna tittarnas röster.

Petra Mede, 50, kommer även denna säsong att leda programmet och hade inte än tanke på att göra något annat. De tidigare vinnarna har varit Arvingarna-sångaren Casper Janebrink, 50, och Andreas Weise, 33.

Annons

Vem är Jacqueline Mapei Cummings?

Programmet drar igång den 14 mars och frågan är, kan det bli en kvinnlig vinnare denna säsong? En av årets deltagare är nämligen artisten Mapei, som själv kallar sig för “årets doldis”.

– Det känns som att folk vill stoppa mig i sin ficka och typ ‘ja, jag vet om det här’, men inte mer. Jag känner att min musik är bra och jag vill att många ska höra den, berättar Mapei för Hänt i en intervju och fortsätter:

– Jag orkar inte vara med under radarn. Jag vill få lite mer lyssnare!

Annons

Så, vem är egentligen Mapei och varifrån kan tittarna känna igen henne sedan tidigare?

Mapei är hiphoparens artistnamn, men Jacqueline Mapei Cummings är hennes fullständiga namn. Stjärnornas stjärna-deltagaren är en amerikansk-svensk sångerska som föddes i Rhode Island, men nu bor i Sverige.

Artisten Mapei sjunger på scen
FOTO: Mattias Hansson/TT

Mapeis stora genombrott – Video Vixens 

Sitt stora internationella genombrott fick Mapei redan år 2006 med singeln Video Vixens. Låten släpptes redan 2006, men fick inte sitt rejäla spinn förrän år 2007. Efter det blev det ganska tyst kring artisten och därav blev hennes nästa singel en comeback. 2013 släppte hon Don’t wait och våren därpå kom låten Change.

Mapeis gästspel i Petters låt En grej i taget

Men vad är en hiphop-artist utan att ha gjort ett riktigt schysst gästspel i en stor rappares låt?

Under våren 2018 var Mapei med och sjöng i singeln En grej i taget av ingen mindre än Petter, som i mångas ögon är en av rapparnas rappare.

artisten Mapei i solen
FOTO: Jimmy Gustafsson/TT
Annons

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…