LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så gick det sen för deltagarna i Farmen 2023 – beskeden efter avhoppen

20 mar, 2023 
Farmen 2023
Farmen 2023 kantates av flera avhopp där deltagarna tvingades lämna programmet på grund av olika hälsoskäl.
Så här gick det för dem efter inspelningen av programmet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stora bluffen i Farmen - därför lämnade Tova: ”Jag mådde psykiskt dåligt”Brand logo
Stora bluffen i Farmen - därför lämnade Tova: ”Jag mådde psykiskt dåligt”

Farmen-säsongen 2023 är över. I finalen var det Tora Brandström, 24, och Nebil Davidsson, 39, som gjorde upp om titeln årets farmare och en halv miljon kronor.

När vinnaren var korad stod det klart att Nebil vunnit säsongen. Han har tidigare avslöjat för Hänt vad han ska göra för pengarna.

Så gick det sen för deltagarna i Farmen 2023

Säsongen har kantats av det ena och det andra men vad tittarna kanske reagerat starkast över är hur många som lämnat programmet självmant. Så hur har det egentligen gått för deltagarna som lämnat gården under säsongen? Hänt har kollat läget med några av de.

Cia Stenmark – gravid efter inspelningen

Cia
Foto: TV4

Cia Stenmark, 27, hoppade av efter ett par veckor, detta på grund av migrän. Nu berättar hon hur måendet är idag.

Annons

– De som triggade min migrän va att vi åt mest råggröt och potatis, inga näringsämnen. Ingen energi, mat eller sömn triggar min migrän i vanliga fall och där blev det inte mycket av mat, tog mediciner, akuta mediciner, allt för att det skulle bli bättre men det blev det ej. Produktionen försökte hålla mig kvar länge, fick ju migrän redan i början men höll ändå ut 3,5 veckor. Men läkarna sa väl att det var den tuffaste säsongen hittills matmässigt, säger Cia till Hänt.

Cia har sedan inspelningarna tyvärr inte blivit av med sin huvudvärk, detta då hon efter inspelningen blev gravid och numera har huvudvärk som en gravidkrämpa.

– Nu är jag gravid och huvudvärk är ett faktum, säger Cia till Hänt.

Rickard Castegjord – så mår han efter knäskadan

Rickard
Foto: TV4

Rickard Castefjord, 54, dök upp något senare i säsongen och blev dessvärre inte långvarig. I en tidigare intervju med Hänt har han riktat kritik mot att produktionen regisserade säsongen och att var för mycket fokus på drama. Därav blev upplevelsen inte som han väntat sig. Detta i kombination med en knäskada fick Rickard att tacka för sig.

Annons

– Jag tror så här. Hade jag fortsatt så hade det säkert ställt till det värre. Jag funderade fram och tillbaka i några dagar innan jag bestämde mig. Insåg vad som är värt att riskera. Men jag trodde aldrig det skulle bli så illa tyvärr. Nu mår jag bra och kroppen känns bra ändå, säger Rickard.

Tova Andersson – läggmatchen som inte gjorde skillnad

Tova
Foto: TV4

För Tova Andersson, 35, var det magen som ställde till det under Farmen-livet. Tova förlorade en kamp på tinget som hon tidigare avslöjat på Hänt var uppgjord just för att hon skulle få hamna på Torpet. Där utlovades nämligen mer mat som skulle få igång hennes mage, dessvärre blev så inte fallet och Tova valde därför att lämna.

Annons

– Idag mår jag bra, magen funderar som den ska. Som jag berättade hade jag problem men produktionen på Farmen försökte hjälpa mig när jag va där. Själva grejen att återhämta mig efter allt jag varit med om på Farmen tog typ två veckor. Jag var trött mentalt och utmattad efter att varit där. Jag sov och försökte återhämta mig. Lärde mig att äta mat och försökte komma tillbaka till mitt vanliga liv. Det var tufft men jag hade min man här som tog hand om mig. Idag mår jag bra och uppskattar tiden som jag hade på Farmen, säger hon.

Jan-Christer ”JC” Nilsson – ”En kota som låg lite snett”

JC
Foto: TV4

Jan-Christer "JC" Nilssons, 68, avhopp kom som en chock för många. Det blev ett sorgligt farväl när han packade ihop sina saker och begav sig.

Annons

– Jag började få ont när vi tar midsommarstången och går och släpar på den. När vi går där så känner jag att det börjar det kännas konstigt i ryggen. Och det blev värre och värre. Men jag visar ingenting för jag tänkte att det ska gå. Man är van vid att gå med smärta och skit, men till sist gick det inte. Jag pratade med dem i produktionen fyra, fem dagar innan och då sa de att "du kan inte försöka mer" men då sa jag att jo jag ska försöka lite till. Men sen gick smärtan ner i benen, har JC tidigare berättat för Hänt om skadan.

Som tur var kunde JC få hjälp med skadan och idag har han inga bestående smärtor.

– När jag kom hem var jag hos en naprapat som kände att det var en kota som låg lite snett och det var nerver som hamnat i kläm.

FOTO: TV4

Annons