LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tova Andersson avslöjar läggmatchen i Farmen: ”Mådde så dåligt”

19 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Jennifer Iversen
Farmen 2023
I kvällens avsnitt av Farmen är det Tova som tvingas lämna efter att hon förlorat kampen på tinget.
Men sanningen bakom hennes uttåg är något som inte visas i programmet enligt Tova.
Till Hänt berättar Tova om hur det egentligen gick till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tova tvingades vara kvar trots sitt försämrade mående: ”Jag ville hem”Brand logo
Farmen-Tova tvingades vara kvar trots sitt försämrade mående: ”Jag ville hem”

Först var det Madeleine "Madde" Olovsson, 51, som valde att lämna på grund av personliga skäl. Efter det har även Sandra Göransson, 40, lämnat då hon hade problem med magen och sedan valde både Andreas Gauffin, 42, och Karin Kollberg, 39, att kasta in handduken. Detta efter ett romansrykte börjat cirkulera kring Andreas och Cia Stenmark, 27.

Cia lämnade sedan också, men i hennes fall var det migrän som satte stopp för hennes Farmen-resa. Några veckor senare meddelar Rickard Castefjord, 55, att han tagit beslutet att avsluta äventyret och återvända hem. Strax därpå tvingades Jan-Christer "JC" Nilsson, 68, lämna programmet på grund av hälsoskäl.

Annons

Tova berättar sanningen om uttåget i Farmen

I kvällens avsnitt är det Tova Andersson, 35, som lämnar Farmen, detta efter att hon förlorat i veckans kamp på tinget – där hon står mot Christoffer Hammarlöf, 27, i kategorin kunskap. Det är inte en jämn match som utspelar sig och Christoffer vinner med 3-0. Men det är inte en särkilt ledsen Tova som lämnar programmet.

– Jag är både glad att får komma hem men det är tråkigt att lämna Farmen, säger hon i programmet.

Men sanningen är att hela kampen var uppgjord att hon skulle förlora kvällens kamp på tinget eftersom hon så gärna ville lämna programmet, vilket hon berättar om i en intervju med Hänt.

– Det här var skitjobbigt, men de tre senaste veckorna mådde jag skitdåligt. Jag hade problem med magen, jag hade förstoppning och hade inte gjort nummer två på tre veckor. Det var jättejobbigt för mig, säger Tova.

Tova hamnade på Torpet och berättar att hon blivit lovad att det skulle finnas mat där som förhoppningsvis skulle få igång magen.

Annons

– Jag var på Torpet med ett fantastiskt gäng, vi hade jättekul. Men jag bara grät. Jag var på Farmen i sju veckor, men på slutet så bara grät jag och mådde dåligt och ville hem. Jag saknade min familj, speciellt min dotter, säger Tova och fortsätter:

– Det var jättetufft och jag pratade med alla i produktionen och sa att "nu räcker det, Tova är trött, Tova kan inte erbjuda mer. Jag vill åka hem."

Vidare berättar Tova att hon fick både mediciner och plommon för att magen skulle funka, men att det kändes som att produktionen ville uppmuntra henne för att stanna kvar.

– Jag fattade inte det då, jag förstår att jag bjöd på så mycket bra tv och jag hade skitkul, idag skrattar jag när jag ser på programmet. Men jag var så trött på hela Farmengrejen på slutet. Att de inte ville låta mig åka hem trots att jag mådde så dåligt.

Tova avslöjar sanningen om läggmatchen på tinget

När Tova sedan kom tillbaka till Farmen efter en tid på Torpet ville hon hem så mycket så att hon bad Christoffer, som blev vald till veckans förstakämpe, att han skulle välja henne som andrekämpe, för att hon ville åka hem så mycket.

Annons

– Då hade jag pratat med Viktor och Nebban och alla att jag inte orkar och att jag mår psykiskt dåligt. Jag mådde så dåligt. Jag tänker också idag och undrar varför de tvingade mig att vara kvar på Farmen, säger en känslosam Tova med tårar i ögonen, och fortsätter:

– Jag bad Christoffer att välja mig på kunskap, för att jag vill åka hem. Men han sa "nej jag kommer inte välja dig på kunskap, för du har pluggat jättemycket och då riskerar jag att åka hem".

Tova valde att vända sig till Eddie Gecer och Viktor Bergström, så att de kunde övertala Christoffer att välja henne, med löftet att hon skulle lägga sig i kampen. Efter lite påtryckning från Eddie och Viktor, valde Christoffer tillslut Tova och utmanade henne i kunskapskategorin.

– När vi var på tinget svarade jag inte på några frågor. Då säger Anna Brolin "men Tova det här handlar om en halv miljon kronor, ska du bara ge upp och inte svara någonting?" och jag bara sa att "jag struntar i de där pengarna, jag behöver inte dem. Jag vill inte ha era pengar", säger Tova och fortsätter:

– Anna sa att jag skulle tänka på min resa för att jag hade kommit så långt. Men jag sa bara ja jag har kommit långt men jag ville inte komma så här långt. Så jag svarade inte på några frågor och då blev det så att jag fick åka hem.

FOTO: TV4

Annons