LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4:s historiska ändring – deltagarnas ord om Farmen-spelen

05 feb, 2023 
FARMEN 2023
I kvällens Farmen gjordes en drastisk ändring. Helt plötsligt togs det klassiska Tinget ur spel och istället presenterades ett helt nytt moment.
– Ska de slå ut varandra varje vecka är det ju inte många kvar tänker jag, säger Artin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TOPP & FLOPP – FarmenBrand logo
TOPP & FLOPP – Farmen

Farmen 2023 är i full gång och hittills har årets säsong varit både händelserik och dramatisk. Något som kännetecknar Farmen är den saliga blandningen av deltagare, okunskap om livet som bonde och de klassiska tävlingarna i Tinget.

Men i söndagens avsnitt är Tinget plötsligt borttaget och istället är det ett nytt moment som kallas Farmen-spelen som står på agendan. Farmen-spelen är ett helt nytt moment i programmets historia och med tanke på veckans händelser kan det ha funnits ett samband.

Den här veckan har nämligen ytterligare tre personer valt att lämna Farmen självmant vilket har lett till att tre nya deltagare kommit in i bilden.

De nya deltagarna består av Rickard Castefjord, 54, Artin Ghookassi, 37, och Asiatou Touray, 28.

Annons

Farmen-Artin om historiska ändringen i Farmen 2023 – tror det är en krisplan

När Hänt når Artin berättar han att de var med på noterna om att komma in senare. Dessutom var Farmen-spelen bra för deras del – de fick ju nämligen en bra chans att samla på sig sin första amulett.

– Jag tyckte väl att det var jättekul och från och med nu tror jag att Farmen håller på att utvecklas till en ny typ av Farmen, säger han och fortsätter:

– Det behövs väl förändringar, man kan ju inte göra likadant hela tiden antar jag. Men det var ju också en hel del avhopp där och ska de slå ut varandra varje vecka är det ju inte många kvar tänker jag.

Sa produktionen något till er om det?

– Nej detta är inget de sa till oss. Men jag tyckte ändå det var bra med den här variationen. Däremot tyckte jag att den här balansen och hästsko-kastningen hade man absolut kunnat byta ut mot något roligare, säger Artin till Hänt.

Farmen-Sebbe om ändringen: ”Fördelaktigt”

Veckans storbonde är ingen mindre än Sebastian Västerlund, 30, och det är något han ska vara stolt över eftersom gruppen klarade alla uppdrag den här veckan.

Annons

Även Sebastian ställer sig positivt till ändringen, vilket är förståeligt eftersom han fick en amulett på köpet.

– Med facit i hand så var det ju väldigt roligt med Farmen-spelen och det var ju väldigt roligt att göra det. Det gav ju också mig en chans att vinna en amulett, så rent spelmässigt blev ju det fördelaktigt. Sedan är det ju så att när man blir storbonde så vet man ju om att det är en förstekämpe som ska väljas och en andrekämpe i sin tur. Där har man ju möjlighet att påverka spelet rent taktiskt som storbonde, säger han och fortsätter:

– Det blev ju lite ovisshet, vad kommer ske? Hur kommer det ske? Och vad kommer det innebära för mig och för gruppen? Vad händer nu, var frågan.

Även Sebastian verkar inte ha fått någon information om varför ändringen gjordes.

– Jag vet inte faktiskt vad Farmen-spelen berodde på. Det är nog bara produktionen som vet.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FARMEN 2023

FOTO: TV4

Annons