ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom Farmen-Rickards avhopp – produktionens mörkande

09 feb, 2023 
Rickard Castefjord i Farmen
Ännu ett avhopp i Farmen.
Denna gång är det Rickard Castefjord som valt att lämna.
Nu berättar han om mörkandet från produktionen och den verkliga anledningen till hans beslut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TOPP & FLOPP – FarmenBrand logo
TOPP & FLOPP – Farmen

I torsdagens avsnitt är det Rickard Castefjord, 55, som samlar gänget på gården för att meddela att han tagit det tuffa beslutet att avsluta äventyret och återvända hem. Anledningen till avhoppet som ges till tv-tittarna är hans skador i rygg och knä som blivit alltför påtagliga under de åtta dagar han var på gården.

Men det visar sig att detta inte är hela sanningen och produktionen mörkar den verkliga anledningen bakom beslutet.

Rickard Castefjords hårda känga till produktionen: ”Beslutet var lätt..

Det visar sig att Rickard i själva verket är väldigt besviken på sin medverkan i Farmen – han menar att Farmen inte längre är det som det en gång varit och upplevelsen blev inte alls som han hade tänkt sig. Därför va beslutet att åka hem lätt att fatta.

Annons

– Beslutet var lätt för mig att ta. Och det handlade ju om att Farmen inte längre är vad det en gång var. Det tyckte alla som var där när jag var där, säger Rickard till Hänt och fortsätter:

– Upplevelsen var inte som vi trodde att den skulle vara. Det är för mycket som är regisserat från produktionen. Vi kunde göra något uppdrag och så undrade vi vart kamerateamen var, men då fick vi svaret att de hade gått för en stund sedan. Så står vi där och sliter som djur men de är inte intresserade av att filma det.

Säsongen har kantats av en hel del drama och Rickard menar att det är det enda produktionen lägger fokus på.

– Det är det enda de bryr sig om. Det ska vara kacklande hit och dit och spel mot varandra. Det är det enda de är intresserade av tydligen. Inte alls hur vi sliter och vad vi gör om dagarna. Det är jättesynd.

Han berättar att han själv kommer att gå ut med att han inte rekommenderar någon att söka till programmet.

Annons

– Jag kommer skriva att jag inte rekommenderar någon att söka till Farmen.

Direktiven från läkaren om skadan i knät

Smärtorna och skadan i knät gjorde det bara mer självklart för Rickard att han gör rätt i att åka hem. Han fick prata med en läkare som förstod hans situation och han vill inte riskera att förvärra sin skada i knät.

– Jag fick prata med läkaren där, men de sa ju att de varken kan tvinga mig lämna eller vara kvar. Utan det var mitt beslut. Jag är 55 år, ska jag förstöra resten av mitt liv? Nej det är inte värt det, säger Rickard och fortsätter:

– Även om jag skulle gå till final och vinna Farmen och en halv miljon så är inte det värt, om jag pajar knät ännu mer.

FOTO: TV4

Annons