LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nebil Davidsson vann Farmen 2023 – det ska han göra för pengarna

19 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Farmen-Nebil
Nebil Davidsson vinner Farmen 2023.
Nu berättar han vad ska han göra för vinstpengarna.
– Största delen av vinsten kommer att gå till..., säger Nebil.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sanningen om tårarna när Farmen-Nebil blir storbonde: ”Prickar rätt i hjärtat”Brand logo
Sanningen om tårarna när Farmen-Nebil blir storbonde: ”Prickar rätt i hjärtat”

En lång och turbulent säsong av Farmen 2023 har nått sitt slut. I finalen var det Tora Brandström, 24, och Nebil Davidsson, 39, som gjorde upp om titeln årets farmare och en halv miljon kronor.

Nebil Davidsson vinner Farmen 2023

Efter en jämn uppgörelse på tinget var det till slut Nebil som kammade hem vinsten i tävlingen, efter att ha befunnit sig på gården i tio veckor utan nära och kära.

Scenen som utspelar sig när Anna Brolin bekräftar att det är Nebil som kammar hem vinsten är rörande och glädjetårarna rinner ner för hans kinder.

– Det går inte att förklara, det är helt jäkla magiskt alltså. Det här trodde jag aldrig, det går inte att förklara, känslorna är på utsidan, säger Nebil i programmet innan resten av deltagarna kommer ner på tinggolvet och gratulerar vinnaren genom att spruta champagne över honom.

Annons

– Jag är mest stolt över att jag har vågat. Vågat ta för mig och testat nya saker och att jag vågade tro på mig själv när det faktiskt gällde. Det är det jag kommer bära med mig.

Det ska Farmen-Nebil göra för vinstpengarna

Det var känslosamma scener när Nebil för första gången på två och en halv månad sätter på sin telefon för att ringa till hustrun Cecilia och berätta de glädjande nyheterna. Redan när Cecilia svarar brister det för Nebil som inte kan hålla tillbaka tårarna.

– Det hände en grej, säger han varpå Cecilia skriker rätt ut i luren.

– Att få berätta för min fru och mina barn att jag har vunnit Farmen. Det är tack vare er jag har kommit så här långt. Det är tack vare er som jag lyckades med det här, säger Nebil i synken.

Annons

Redan innan semifinalen avslöjade Nebil vad han skulle göra med pengarna om han vann.

– Jag skulle hemskt gärna vilja vinna det här och ge tillbaka till de som anmält mig till det här. Största delen av vinsten kommer absolut gå till nära och kära som har anmält mig.

Det var nämligen inte Nebil själv som anmälde sig till Farmen, det var hans barn som gjorde det bakom hans rygg. Och tur var väl det!

När Hänt pratar med Nebil efter finalen kan han avslöja att barnen önskan var att åka till Ullared och sätta sprätt på pengarna.

– Jag har ju sagt att barnen ska få vara med och bestämma vad vi ska göra för pengarna, och det har jag hållit. Det dem vill göra som första grej är att åka till Ullared, så att det blir en Ullaredsresa där de kommer få sätta sprätt på ganska mycket pengar, säger Nebil och fortsätter:

– Sen ska vi göra lite tråkiga grejer också, vi har tänkt att byta fönster på övervåningen på huset och sen önskar sig min fru en ny kaffebryggare, så det kanske hon får om hon är snäll!

Vidare fortsätter Nebil berätta att familjen ser vinsten som bonuspengar inför sommaren och om de vill hitta på någonting men att de inte har tänkt spendera alla pengar på onödiga saker.

FOTO: TV4

Annons