farmen 2023

Farmen-vinnaren avslöjad – nu ber TV4 om ursäkt efter missen

Farmen 2023

Finalen av Farmen 2023 avgörs under söndagkvällen.
Men efter en miss av TV4 avslöjades vinnaren redan två dagar tidigare.
Nu går kanalen ut med en ursäkt till besvikna tittare.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stora bluffen i Farmen - därför lämnade Tova: ”Jag mådde psykiskt dåligt”
1:06

Efter reklamen: Stora bluffen i Farmen - därför lämnade Tova: ”Jag mådde psykiskt dåligt”

(1:06)

Slå på ljud

Ikväll är det dags för finalen i Farmen 2023. Efter en lång och händelserik säsong är det äntligen dags för tittarna att få reda på vem som tar hem titeln som årets farmare och 500 000 kronor.

Men på TV4:s Facebook-konto avslöjades vinnaren redan under fredagen – vilket gjorde alla trogna Farmen tittare vansinniga. Kanalen publicerade nämligen ett videoklipp från finalen med texten ”spoiler” skrivet i versaler. Och kort därefter ser man vem av finalisterna som tar hem förstaplatsen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Vinnarens besvikelse på TV4 – efter avslöjandet

En av de första som upptäckte TV4:s miss var självaste Hans Wincent. På Instagram går bonden ut och uppmanar sina följare att undvika Facebook för att inte råka ta del av avslöjandet.

"Undvik TV4 på Facebook om ni inte vill veta i förväg vem som vinner, då de redan lagt ut det där!”, skriver Hans Wincent i ett Inlägg.

Kommentarerna från besvikna tittare lät sig inte väntas och flera tittare hotade med att aldrig mer kolla på Farmen efter denna stora miss.

"Det va riktigt sjukt att visa resultat av en tävling innan det visats", skriver en.

”Hade sett fram emot att kolla ikväll, men då får jag kolla på nåt annat”, skriver en annan.

"Tack för den! Kanske skulle berätta vem som vinner Robinson när ni ändå är i farten", skriver en tredje.

I slutändan var det Nebil som vann finalen och i en intervju med Hänt efetr segern uttrycker han sin besvikelse över det som inträffat och förklarar att TV4 inte hade bett om ursäkt till honom efter tabben.

– Det var många som hörde av sig till mig tidigt på morgonkvisten och jag ringde faktiskt då till produktionen för Farmen vad som hände och vad som har hänt, säger vinnaren och fortsätter:

– Jag hade fått sagt till mig att jag inte får berätta hur det går och sen så spoilar de själva tidigt samma dag, det är klar att det är tråkig och jag har sagt att det är tråkigt att ingen från produktionen eller TV4 har hört av sig och bett om ursäkt till mig för det som har hänt, säger Nebil som slutligen vann Farmen.

TV4:s svar efter klippet som avslöjar vinnaren

Klippet togs inte bort förrän under söndagsförmiddagen och först då gick även kanalen ut med en ursäkt till de besvikna tittarna.

"Det blev fel med det här inlägget. Vi har nu åtgärdat detta och ber om ursäkt till de som fått ta del av oönskad information", skriver social medier-avdelningen i ett mejl till Aftonbladet.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN