farmen 2023

Farmen-Tora i chock – efter vändningen i programmet: “Kört för mig”

Tora Farmen

Finalen av Farmen 2023 är bara runt hörnan och spänningen ökar inför varje avsnitt.
I kvällens program avgörs det vem den första finalisten blir.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen
0:33

Efter reklamen: Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen

(0:33)

Slå på ljud

Tiden är kommen för semifinalen av Farmen 2023 och på söndag avgörs det vem som kammar hem vinsten och blir årets farmare och därmed blir 500 000 kronor rikare.

Säsongen har bjudit på flera överraskningar som fått tv-tittarna att sitta på helspänn. Inte minst under förra veckans ting när Tora Brandström, 24, förlorade kampen mot Sandra Öder, 28, och Anna Brolin avslöjade att hon inte kommer behöva lämna gården – hon förlorar bara alla fördelaktiga amuletter.

När det i kvällens avsnitt var dags för semifinalen stod Tora alltså utan amuletter och fick således ingen hjälp eller fördel i tävlingen, något som Nebil Davidsson, 39, Viktor Bergström, 28, och Asiatou Toray, 29, hade.

Men det gick vägen för Tora ändå, hon kammade nämligen hem vinsten och gick raka vägen till final. Medan de andra deltagarna får göra upp i ytterligare en tävling.

Farmen-Toras chock i semifinalen

Vinsten i semifinalen kom som en chock för Tora som inte alls var beredd på att vinna, speciellt när de andra tävlande hade så många fördelar. I en intervju med Hänt kan Tora berätta om hur det var att stå på tinget när hon visste att de andra hade fördelar hon själv inte besatt.

– Jag blev väldigt förvånad, särskilt efter special-tinget som jag och Sandra körde, där jag blev av med alla mina amuletter istället för att åka ut. Då visste jag ju att det skulle bli kvartsfinal, semifinal och final, då kände jag att nu är jag på noll och jag tävlar mot människor som är grymt kunniga och starka personer. Jag trodde verkligen att det skulle vara kört för mig, säger Tora till Hänt.

Trots bakslaget valde Tora att inte säcka ihop utan fokuserade på att hon faktiskt hade tagit sig så pass långt som till semin, och var glad över att vara där.

– Vi anade att det skulle vara husförhör i semifinalen och då kände jag att jag har noll amuletter, Nebba har sex amuletter och de får använda sina amuletter upp till fråga sex. Då kände jag att nu är det halvkört för mig, säger Tora och fortsätter:

– Men jag hängde inte upp mig på att det skulle vara svårt för mig att ta mig vidare, för att jag var så himla glad och tacksam för att jag hade kommit så långt som jag gjorde. Sen helt plötsligt gick det vägen för mig i semifinalen och jag var den första att bli klar för final. Det var ju också sjuk!

Viktors ord om Toras vinst i semifinalen: "Hatten av"

Även Viktor kan berätta att han är imponerad över Toras insats i semifinalen och med tanke på att hon inte hade några amuletter att använda var det riktigt starkt att hon knep en finalplats.

– Jag blev imponerad av Tora som kom in sent och ändå visade att hon har huvudet på skaft när det gäller kunskap. Att Tora kom till final är imponerande, hatten av, det finns ingenting annat att säga, säger Viktor.

Vem som blir den andra att ta sig till finalen avgörs i söndagens avsnitt, då får vi även se vem det blir som tar hem hela Farmen 2023.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN