Phillipe Cohen om glädjen över hans nyöppnade restaurang Ted

28 maj, 2021 
https://image.hant.se/mimmi-fouchenette-byline.png.jpg?imageId=7538739&x=0&y=0&cropw=99.290780141844&croph=100&width=1318&height=1318Mimmi Fouchenette
Philippe Cohen.
Phillipe Cohen öppnar snart sin restaurang Ted på Östermalm i Stockholm. I en intervju om restaurangen berättar Philipe om problemen de varit med om på vägen: ”Det har tagit lite längre tid än vad vi hade tänkt.”
Annons
Tre härliga citat från Bianca Ingrosso
Tre härliga citat från Bianca Ingrosso

Phillipe Cohen, 27, är tillsammans med influencern Bianca Ingrosso, 26. Phillipe har under sin tid med Bianca startat en egen Youtube-kanal där han lagar mat. Han har länge haft ett stort intresse för matlagning har han berättat i kanalen och nu har han tagit intresset ett steg till. Phillipe har öppnat restaurang i Stockholm, den heter Ted. Namnet kommer från Phillipes hund Ted som han skaffade förra året.

Det har tagit väldigt lång tid för restaurangen att öppna men nu äntligen kunde Phillipe ge oss de positiva nyheterna att Ted har öppnat.

Det har tagit lite längre tid än vad vi hade tänkt, men på söndag släpper vi äntligen bokningarna för vår restaurang Ted!”, skriver Philipe på sin Instagram.

Phillipe Cohens stressade tid inför restaurangöppningen

På grund av pandemin låg planerna att öppna en restaurang på is under en väldigt lång tid. Tanken var egentligen att Ted redan skulle öppnat i början av april 2021, men så blev det inte riktigt. Nu är det den 31 maj som är det nya öppningsdatumet för kvartetskrogen.

Annons

I en intervju med White Guide berättar Phillipe och hans kompanjon Pouya Siefzadeh om den nya restaurangen.

– Vi vill inte nischa oss för mycket, men vi tycker väldigt mycket om Europa både när det gäller mat och vin. Andra rätter, som till exempel våra grillade vindruvor med fetaost, mynta och hemgjord peperoncinoolja har en liten vibe av Tel Aviv, vars matscen vi gillar.

Phillipe fortsätter att berätta om maten:

– Nu är den svenska ramslöken som bäst och den kommer att dyka upp i en rätt med conchigliepasta, blancherad sparris och kräm på pecorino och parmesan. En annan favorit är tomater med sardellkräm och rostade solrosfrön som vi toppar med lardo och bränner av så att den nästan smälter. Det blir väldigt somrigt och friskt samtidigt som lardon ger tyngd och mycket smak, säger Phillipe Cohen.

Under veckan har restaurangen smygöppnat för vänner och familj, och några som har varit där och stöttat är inga mindre än familjen Wahlgren/Ingrosso. Pernilla Wahlgren, 53, Bianca, Benjamin, 23, Oliver Ingrosso, 31, samt Pernillas nyfunna kärlek Christian Bauer, 55, var och besökte restaurangen.

Annons

Pernilla och Bianca lade ut mängder av bilder på sina instastories hela kvällen och hyllade Phillipes nya restaurang till skyarna.

Philipe Cohens restaurang Ted öppnar den 31 maj.

FOTO: Youtube, Karin Törnblom/TT

Annons