TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Linda Bengtzings tunga familjesorg – nu visar hon öppet

16 apr, 2021 
AvJonna Wennerberg
Linda Bengtzings sorg med familjen
I veckan delade Linda Bengtzing med sig av en stor sorg som hon och familjen just nu går igenom. De har förlorat hunden Fiffi som haft en stor betydelse dem.
”Vår lilla guldklimp”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kändaBrand logo
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kända

Artisten Linda Bengtzing, 45, är en av Sveriges mest folkkära schlagerprofiler och gjorde stor succé i början av 2000-talet. Hon har slagit stort med flera hits så som Alla flickor, Jag ljuger så bra och Värsta schlagern. Och hon har onekligen satt spår i svenska folkets musikminne. Debuten i Melodifestivalen gjorde hon med dängan Alla flickor för tolv år sedan. Då åkte hon ut redan i Andra chansen, men sedan dess har hon varit en självklar person i mello-sammanhang. Sedan dess har Linda tävlat i Melodifestivalen flera gånger.

En stor del av hennes karriär har gjorts i den folkkära musiktävlingen och senast hon deltog var så sent som 2020. Då tävlade hon med låten Alla mina sorger, resultatet denna gång var ingen succé dessvärre. Hon fick lämna tävlingen redan under delfinalen.

Därför tvingades de ställa in bröllopet

Sedan 2008 lever Linda tillsammans med fästmannen Peter Ståhlgren. Paret träffades när Peter var gitarrist i hennes kompband under en turné det året och de blev kära i varandra. Bara ett år senare välkomnade de dottern Vera till världen och 2013 fick de även sonen Nils. Planen var att Linda och Peter skulle ha gift sig under förra året men på grund av pandemin var de tvungna att ställa in bröllopet.

Annons

2020 var ett hårt år för Linda, precis som för många andra. Dels på grund av det inställda bröllopet men också för att hon inte har kunnat arbeta som vanligt. Detta har slagit hårt på artistens ekonomi. Därför var hon tvungen att hitta nya sätt att tjäna pengar på och började arbeta med sin konst. Dessa inkomster täckte dock inte hela vägen.

– Det gick väldigt snabbt innan jag hade skaffat mig ett nytt jobb. Jag kontaktade min kompis som driver en cateringfirma och fick jobb där. Jag har stått och serverat och lagat mat med hårnät och hela köret. Allt ifrån smörgåstårtor till kallskuret, har Linda Bengtzing tidigare sagt till Expressen.

Visar upp familjesorgen

Därför har paret tvingats leva på de pengar som de satt undan för bröllopet. Eftersom att inkomsterna inte räcker till så blir det att de får ta från sparkontona. Men trots den tuffa tiden så har Linda ändå varit positiv och delat med sig av lyckan över att hon har sin familj.

Annons

Nu har familjen dock nåtts av ett tragiskt besked. Hunden Fiffi som ligger dem varmt om hjärtat har gått bort och det har lämnat ett stort tomrum. Linda delar med sig av sorgen på sin Instagram.

”RIP ”Fiffi”. Det är tomt utan dig fastän du inte ens var våran hund.Men ändå vår lilla guldklimp. Gammal och yr men lika tennisbolltokig. Hon hittade bollar från 1800talet på vår tomt. Eller stod gnällande under boxen med bollar till torktumlaren.Sov Gott nu i hundhimlen-lilla ringklocka.”

Annons