Linda Bengtzing tvingas leva på bröllopspengarna

Linda Bengtzing

TT
Det är många som haft det tufft yrkesmässigt i år.Linds Bengtzing är en av dem. Hon har tvingats söka nya jobb och ta av sina bröllopspengar för att kunna betala räkningarna.
Slå på ljud

Artisten Linda Bengtzing är inte längre bara artist. 2020 har slagit hårt ekonomiskt mot henne, och hon har varit tvungen att hitta nya sätt att dra in pengar på.

Hon har bland annat börjat måla och ställer ut sina verk på nätet. Hon hoppas kunna göra en utställning när coronapandemin är över. Dessutom har hon tvingats ta nya jobb, eftersom konserter och spelningar inte varit aktuellt.

LÄS MER: Babben Larssons besked för Bäst i test – då slutar hon

”Det är en katastrof”

I en intervju med Expressen berättar hon om stressen över att vara arbetslös.

– Min revisor är ju inte jätteglad direkt. Ekonomiskt har detta varit en katastrof för mig. Sedan får folk gissa hur mycket de vill, men det är en katastrof. Jag saknar min publik men samtidigt väljer jag att se det positiva i det. När jag får se dem igen har jag fler låtar och ett större självförtroende, säger hon till tidningen.

De nya jobben innefattar bland annat catering och servering.

– Det gick väldigt snabbt innan jag hade skaffat mig ett nytt jobb. Jag kontaktade min kompis som driver en cateringfirma och fick jobb där. Jag har stått och serverat och lagat mat med hårnät och hela köret. Allt ifrån smörgåstårtor till kallskuret, säger Linda Bengtzing.

Men det är inte bara ekonomin som påverkats. Linda Bengtzing är sedan 2008 tillsammans med Peter Ståhlgren. De har barnen Vera och Nils tillsammans och föll för varandra när de spelade ihop under en turné.

Tvingas leva på bröllopspengarna

De tvingades ställa in sitt bröllop på grund av pandemin. Till det hade de sparat ihop en hel del, men det kontot har de blivit tvungna att använda sig av för att klara vardagen.

– Jag hade inte klarat mig utan dem i dag. Vad ska jag göra? Kan jag inte ta ut lön innebär det att jag står med noll kronor när räkningarna ska betalas. Då åker sparkontona först. Men det kommer inte räcka länge till. Man oroar sig... Oron tillsammans med den dödliga sjukdomen är det värsta, säger Linda Bengtzing till Expressen.

Men Linda Bengtzing har också ett nytt jobb: Hon läser in ljudböcker, något som hon satsat hårt på nu under detta år.

Bild: Karin Törnblom/TT, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Läs också: Linda Thelenius bytte kändisskapet mot hemtjänsten – så lever hon i dag

Läs också: Överraskande bilderna på Elin Nordegren och Tiger Woods nya flickvän

SENASTE NYTT!