Här är alla gånger Linda Bengtzing tävlat i Melodifestivalen

Schlagerdrottningen Linda Bengtzing är en av de tävlande i Melodifestivalen 2020 med låten Alla mina sorger.
Linda blir en ny rekordinnehavare inom Melodifestivalen i år, då hon har tävlat flest gånger som soloartist.
Här är Linda Bengtzings alla bidrag.

Melodifestivalen har äntligen dragit igång och första deltävlingen i Linköping satte ju inte direkt ribban lågt. Till final tog sig Robin Bengtsson och The Mamas, vilka de får tävla mot i finalen är fortfarande en gåta.

I deltävling två, som går av stapeln i Göteborg, tävlar bland annat Melodifestivalen-legendaren Linda Bengtzing, 45. I år sätter hon ett nytt rekord i tävlingen, innan vi ens vet resultatet av deltävling två.

Bidraget Alla mina sorger blir Lindas sjunde bidrag i Melodifestivalen, genom tiderna. Vad gör detta henne till? Jo, en rekordinnehavare.

Linda Bengtzings bidrag i Melodifestivalen har lett till rekord

Ingen har någonsin tidigare tävlat som soloartist i sju olika årgångar av Mello, förutom Linda Bengtzing nu då.

Detta var inget som Linda själv luskat reda på, utan fick veta det under en intervju med SVT.

– Det är ju fantastiskt, nu känner jag mig ännu starkare än när jag vaknade i morse, säger Linda i intervjun med SVT.

Trots att hon inte tänkt tanken på rekordet tidigare så har hon en väldigt simpel förklaring:

– Jag tror att det är för att jag har en äkta kärlek till Melodifestivalen. Skulle jag få skulle jag vara med varje år.

Alla flickor

År 2005 blev Linda Bengtzings debut i Melodifestivalen. Hon tävlade då med Alla flickor och gick vidare till Andra chansen. Därifrån tog sig Linda till final, men väl där var konkurrensen för hård och hon hamnade på en sista plats.

Linda Bengtzings debut i Melodifestivalen

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Jag ljuger så bra

Redan året därpå, 2006, var det dags för Linda att återigen kliva på scen, denna gång med bidraget Jag ljuger så bra. Detta år skojade Linda till det på scen, nämligen hade hon tre klädbyten under numret – på scen. Med den dunderhiten gick hon vidare direkt till final och landade sedan på en sjunde plats.

FOTO: Anders Wiklund / TT

E det fel på mej?

Fem år senare kom Linda Bengtzing tillbaka men ännu en superdänga – E det fel på mej?. Med det bidraget tog hon sig direkt till final, trots superhård konkurrens. Men resultatet i finalen blev en repris av 2006, nämligen en sjunde placering.

FOTO: JESSICA GOW/TT

Hur svårt kan det va?

År 2008 undrade Linda hur svårt något egentligen kan vara. Hon deltog sin fjärde gång i tävlingen med bidraget Hur svårt kan det va?, och gick med det starka numret direkt till final. Konkurrensen i finalen var dock för tuff, så Linda landade där på en femte plats.

Linda Bengtzing i Melodifestivalen med bidraget "Hur svårt kan det va?"

FOTO: LEIF R JANSSON / TT

Ta mig

Linda Bengtzing gjorde ett ytterligare försök i tävlingen år 2014 med bidraget Ta mig. Men denna gång gick det lite sämre än tidigare för Linda i tävlingen. Bidraget kom på en femte plats i deltävlingen och hon gick alltså inte vidare till varken Andra chansen eller final, utan Linda blev utslagen direkt.

Linda i Melodifestivalen med bidraget "Se mig"

FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT

Killer girl

Sjätte gången kanske Linda tänkte? Nämligen blev det ännu en gång dags för Linda att kliva upp på scen år 2016. Vid detta framträdande hade Linda gjort en utseendeförändring och hade även en lite hårdare ton i låten Killer girl. Men det gick inte hem hos tittarna, så Linda åkte ut på en sjunde och sista plats redan i deltävlingen.

Linda i Melodifestivalen med bidraget "Killer girl"

FOTO: Jessica Gow/TT

Melodifestivalen 2020 – Alla mina sorger

I år blir det alltså Linda Bengtzings sjunde gång hon tävlar i Mello. Kanske blir det sjunde gången gillt? Bidraget heter Alla mina sorger där texten inte alls var lätt att få till, men slutligen blev den fulländad.

– Vi har kämpat med texten, har Linda Bengtzing tidigare sagt till Aftonbladet om låttexten.

FOTO: Karin Törnblom/TT