Linda Bengtzing och maken Peter Ståhlgrens barnbeslut

Linda Bengtzing, Peter Ståhlgren

Linda Bengtzing och fästmannen Peter Ståhlgren har en son och en dotter ihop.
Nu kommer artisten med ett nytt barnbesked.
– Det får jag acceptera, säger hon.
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contest
Slå på ljud

Artisten Linda Bengtzing, 45, är en av Sveriges mest folkkära schlagerprofiler i modern tid. Med låtar som Alla flickor, Jag ljuger så bra och Värsta schlagern har hon onekligen satt spår i svenska folkets musikminne. Hon gjorde sin mello-debut med Alla flickor för elva år sedan då hon förvisso åkte ut redan i Andra chansen – men genombrottet var ett faktum.

Det är faktiskt så att Linda har byggt stora delat av sin karriär på den folkkära musiktävlingen och 2020 är hon aktuell för sjunde gången i Melodifestivalen med låten Alla mina sorger.

– Det är något slags rekord tydligen. Som soloartist har jag slagit Ann-Louise Hansson och alla och varit med flest gånger nu. Hur gammal är jag egentligen?, frågar sig Linda skämtsamt då Hänt träffar henne.

Om sin nya låt säger hon:

– Det är en Jag ljuger så bra inkastad i en torktumlare och den har kommit ut i 2020-kostym skulle man kunna säga. Alla kommer att känna igen sig i texten och den fastnar. Soundet är väldigt ”up to date”, men det blir igenkänning, ett Linda Bengtzing-paket, och jag känner mig väldigt trygg och hemma i det.

Tackar Melodifestivalen för sin karriär

Linda är fullt medveten om att det är mellon hon har att tacka för sina framgångar som artist. Rutinerad som hon är berättar hon även:

– Första gången man går ut inför en publik i Mellon. Man hör inte så mycket av medhörningen, men man ser, och jag har sett de två senaste gångerna att fan, det här fäster inte. Och jag hoppas så att få se i folks ögon den här gången igen, att gud vad happy dom blir.

Hon fortsätter:

– Min mamma sa en gång att ”Du är ingenting utan Mellon” och jag blev arg. Men jag måste tyvärr hålla med min mamma. Det har tagit mig jättelångt.

Linda Bengtzing om barnbeslutet

Privat är Linda sedan 2008 tillsammans med fästmannen Peter Ståhlgren, 45. De träffades genom att han var gitarrist i hennes kompband på en turné och bara ett år senare föddes dottern Vera, 10. Sedan kom sonen Nils, 6, 2013. Men nu berättar Linda att det definitivt inte blir några fler barn framöver:

– Nej. Det är nog färdigt tror jag. Peter säger ”en till och då drar jag”, så det får jag acceptera. Sen startade jag nog lite för sent. Hade jag startat tidigare hade jag gärna haft fler.

Även om det nu gått bra mycket mer än ett år sedan Peter friade till henne så tror inte Linda at de kommer gifta sig det närmsta året. Hon förklarar:

– Han friade och sen har det lagts på is. Jag känner att jag vill att det ska vara ett projekt vi båda håller i, och han är lite dålig. Så det kommer att ta tid. Han kommer säkert att få fria en gång till innan det blir av, säger Linda Bengtzing.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN