Steffo Törnquists glädjebesked – får första vaccinsprutan

Steffo Törnquist har haft ett tufft år bakom sig.
Efter att ha drabbats hårt av corona var han under en period sjukskriven från sitt uppdrag på Nyhetsmorgon.
Nu kommer han äntligen med ett riktigt glädjebesked!
Slå på ljud

Tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, 48, utgör Steffo Törnquist, 65, TV4:s absoluta favoritduo. Tillsammans har de i många år gjort tv-tittarna sällskap under mornarna i populära Nyhetsmorgon. Men Steffo har jobbat i tv betydligt mycket längre än så. Faktum är att han var en av de profiler tillsammans med Malou von Sivers var med och startade upp programmet år 2000.

LÄS MER: Rickard Olssons kamp mot mystiska sjukdomen

När Steffo i början av året fyllde år berättade han i en intervju att han flera gånger tänkt tanken att det är dags för pension men efter coronapandemins intåg i Sverige så har de tankarna gått i kras.

– Nu är jag inne på den 43:e säsongen och jag har snuddat vid tanken att jag kanske borde lägga av. Men under dessa coronatider är alternativet inte så roligt och det är fortfarande väldigt kul att jobba med Nyhetsmorgon, sa han då.

Drabbades hårt av corona

Många tv-tittare blev rejält oroliga då Steffo i slutet av förra året plötsligt saknades vid Jenny Strömstedts sida. Efter en tid förklarade Steffo själv anledningen bakom försvinnandet och berättade att han drabbats av covid-19.

– Jag åkte på en jävla coronasmäll helt enkelt. Min fru gjorde det också, det är hon som håller i kameran nu, men hon mår mycket bättre. Hon fick bara en lätt förkylning och är frisk nu, sa han i en video på Instagram.

Sjukdomen slog hårt mot den folkkära tv-profilen som bland annat fick över 40 graders feber och tvingades akut tas till sjukhus.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar.

Steffo Törnquists stora glädjebesked

Steffo tappade även både lukt- och smaksinne under sin sjukdomstid men är som tur är helt återställd idag. Nu är han tillbaka i tv-rutan precis som vanligt och ackompanjeras varannan vecka av Jenny Strömstedt medan han andra veckan får sällskap av Maria Forsblom i Nyhetsmorgon.

Och någon andra släng av corona lär det inte heller bli för Steffo. I veckan fick han nämligen glädjebeskedet att han nu bokats in för att ta sin första dos vaccin.

”Tjohooooo”, skriver han till en bokningsbekräftelse som gör det tydligt att Steffo kommer att få sin första spruta 18/4 klockan 13:00.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens offentliga ord till Benjamins ex Linnea

LÄS OCKSÅ: Johanna Bagges ord om okända sonen – nya bilden visar

FOTO: Instagram/TT

SENASTE NYTT!