LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Olssons kamp mot mystiska sjukdomen

15 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Förra året tvingades Rickard Olsson att hoppa av sitt uppdrag som programledare för Bingolotto.
Nu berättar han om svåra sjukdomskampen – och läkarnas frågetecken.
– Jag har gått på tre doser cortison och käkat tre fyra penicillinkurer. Ändå släpper det inte, säger Rickard Olsson i Hänts A walk with the dog.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Rickard OlssonBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Rickard Olsson

Det har hänt mycket för Rickard Olsson Essé, 53, under det senaste året. Förutom det plötsliga bröllopet med hustrun Giselle Hyvönen Essé i somras var det även många tittare som fick sig en rejäl chock då Rickard valde att avsluta sitt uppdrag som programledare för TV4:s Bingolotto efter en tids sjukdom.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, sa Rickard Olsson i ett pressmeddelande då.

Rickard Olssons sjukdomskamp efter resan

Idag har Rickard gått tillbaka till sina rötter – och jobbar som radiopratare på Rix FM. Varje vardagseftermiddag kan du höra Rickard och anledningarna att han slutade hos TV4 är många. Bland annat längtade han efter mer tid hemma med familjen.

Annons

– Jag känner att jag vill vara med dem. Att åka ner till Göteborg flera dagar varje vecka är inte optimalt, säger Rickard i Hänts intervjuserie A walk with a dog.

Men trots att det nu har gått lång tid sedan Rickards insjuknande är han ännu inte riktigt frisk, något som förbryllar läkarna. Sjukdomen kom efter en resa tidigt i förra året.

Rickard och Giselle köpte hunden Harry tillsammans till Rickards dotter Asta.

– Jag var i Costa Rica i januari förra året och så kom jag hem. Sen fick jag någon slags förkylning, hosta, slem i halsen, vatten i öronen och sådär.

”Alla är liksom halva”

Trots att läkarna flera gånger försökt bota Rickard är det ännu ingenting som riktigt har bitit på den mystiska sjukdomen.

– Jag har gått på tre doser cortison och käkat tre fyra penicillinkurer. Ändå släpper det inte.

Annons

Det låter som coronasymptom?

– Jag vet, med luktsinnet så gör det ju det. Men jag har testat negativt på antikroppar och jag har testat att jag inte haft corona, så jag vette fan.

Sjukdomen påverkar Rickard varje dag. Samtidigt så menar han att de flesta mår lite sisådär under coronapandemin.

– Det är väl lite grann såhär.. det är en hel del som mår såhär under den här farsotspandemin. Livet är på 75 procent liksom.

Du är inte på topp?

– Nej men är det någon som är det? Man frågar hur någon mår och svaren är ”jo, njae”. Alla är liksom halva, säger Rickard Olsson i A walk with a dog.

Nu hoppas vi på Hänt att Rickard Olsson snart får känna sig bättre!

FOTO: TT/Hänt

Annons