LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Steffo Törnquist har drabbats av corona

02 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Steffo Törnquist corona
Tittarfavoriten Steffo Törnquist har drabbats av corona.
I en video på Instagram berättar han nu om den tuffa tiden.
– Blev syrgas och dropp, berättar han.
Annons

Programledaren och tittarfavoriten Steffo Törnquist har länge saknats från både tv-rutan och sociala medier. I en öppenhjärtlig video på Instagram berättar han nu att anledningen till hans plötsliga frånvaro är att han drabbats av corona.

– Imorgonbitti, onsdag morgon, skulle jag tillsammans med Jenny Strömstedt ha lett TV4:s valvaka. Så kommer det inte att bli. Jag har ju varit borta ett tag nu från rutan och sociala medier och tänkt att jag skulle förklara varför, säger han innan han fortsätter:

– Jag åkte på en jävla coronasmäll helt enkelt. Min fru gjorde det också, det är hon som håller i kameran nu, men hon mår mycket bättre. Hon fick bara en lätt förkylning och är frisk nu.

Steffo Törnquist om tiden med corona

I videon berättar han om hur han fick 40 graders feber och svårt att andas.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar.

Annons

Han berättar att han tappat både lukt- och smaksinne och att han känner sig väldigt trött efter att ha haft 40 graders feber i en hel vecka. Men så fort att hans hostattacker har försvunnit lovar han att vara tillbaka i rutan igen, men tills dess är det Anders Pihlbad som kliver in i hans ställe. I videon uttrycker han sin tacksamhet gentemot kollegan.

– Om jag är ledsen över att inte få sända valprogrammen imorgon? Ja, det kan ni skriva upp att jag är för det hade varit så spännande och roligt. Men jag är också väldigt tacksam att Anders Pihlbad, som alltid är så lojal, hoppar in när farbror blir sjuk och så. Tack Anders, säger han innan han avslutar:

– Hoppas ni tittar på valprogrammet och hoppas vi ses snart. Nu vet ni iallafall vad som hänt. Sköt om er.

Stöttas av följarna och kollegorna

Och i kommentarsfältet stöttas han av alla sina följare.

”Fy så jobbigt för er..ja, mest för dig som fått rejälare omgång. Krya på er kramar och var rädda om varandra. Vi väntar så gärna på att få se dig igen i rutan”, skriver en följare.

”Men herregud. Usch! Du låter ju riktigt dålig i andningen! Kära vän, se till att bli frisk nu - vi väntar på dig!”, skriver en annan.

FOTO: TT

Annons