Därför överväger Steffo Törnquist att sluta i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt

Steffo Törnquist har varit programledare för Nyhetsmorgon i 20 år. Men nu när han går in på sitt 21:a år, samt firat sin 65-årsdag så börjar han tvivla.
– Jag kanske skulle sluta, säger Steffo.
Slå på ljud

Steffo Törnquist, 65, har tillsammans med Jenny Strömstedt, 48, kommit att bli en av TV4-tittarnas favoritduos. Men Steffo gjorde succé i tv-rutan långt innan dess att tittarna började förknippa honom som ett radarpar med Jenny. Han började nämligen som programledare för Nyhetsmorgon redan år 2000.

Sedan dess har han hängt med varje säsong, och går nu in på sin 43:e. I samma veva har han också fyllt 65 – en ålder som han alltid sett som en pensionsålder.

LÄS MER: Tareq Taylor har ett barn – så ser dottern Ellen Taylor ut idag

– När jag växte upp var 65 den traditionella pensionsåldern och alla gubbar och män var farbröder. Jag känner mig lika löjlig som jag alltid har gjort och kan inte förstå att jag fyller 65. Men jag har ingen noja, det har jag aldrig haft, berättar Steffo i en intervju med Aftonbladet.

Steffos svar på kritiken mot kollegorna

Under åren har Steffo fått se det mesta i programmet. Hans kvinnliga kollegor har flera gånger behövt ta emot såväl hat som hot, medan han har kommit lindrigt undan, tack vare att han är man.

– Så är det och så har det alltid varit. Det är bedrövligt vad en del får stå ut med, säger han i intervjun.

Men Steffo berättar även att det har funnits gånger då han också fått känna på hur det känns med hoten.

– Jag är väldigt förskonad men fick en del skit när jag var sportkrönikör på Expressen. Jag blev till och med mordhotad vid ett tillfälle, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffo fyllde 65 år på tisdagen och det firades genom att han fick frukost på sängen. På Instagram har han nu lagt upp en bild på uppvaktningen och då kan man se att firandet bestod av en "födelsedags-semla" med ett ljus i och ett stort paket.

Steffos ödesbesked om framtiden i Nyhetsmorgon

Dessutom har Steffo varit ledig från jobbet på Nyhetsmorgon, födelsedagen till ära. Men att gå i pension och vara ledig varje dag är inget som är på Steffos agenda just nu – trots att han gått i de tankebanorna. Nu berättar han hur framtidsplanerna ser ut.

– I våra yrken kan man hålla på med något hela tiden. Men när det gäller Nyhetsmorgon och TV4 har tanken slagit mig att jag kanske skulle sluta, säger han och fortsätter:

– Nu är jag inne på den 43:e säsongen och jag har snuddat vid tanken att jag kanske borde lägga av. Men under dessa coronatider är alternativet inte så roligt och det är fortfarande väldigt kul att jobba med Nyhetsmorgon, även om det är smärtsamt att gå upp tidigt. Jag kör på tills jag inte kör på längre, säger han till Aftonbladet.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Kritik mot Steffo Törnquists fråga i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter TV4:s intervju med Storbedragerskan i Nyhetsmorgon

SENASTE NYTT!