TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Starka reaktioner efter TV4:s intervju med Storbedragerskan i Nyhetsmorgon

15 dec, 2020 
Jenny Alversjö och Ingela Jansson
Foto: TT
Söndagens program av Nyhetsmorgon leddes av Jenny Alversjö.
Nu riktar TV4-tittarna hård kritik efter en viss intervju som gjordes under programmet.
”Som ett slag i ansiktet”, skriver en tittare på Facebook.
Annons
Fem anledningar att älska Jenny StrömstedtBrand logo
Fem anledningar att älska Jenny Strömstedt

I TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon tas alla möjliga ämnen upp. Det är varje morgon fullspäckade program fyllda med olika inslag, intervjuer, tips och samtal.

Det är inte heller bara programmet som under åren kommit att bli väl uppskattat, även programledarna i Nyhetsmorgon är idag folkkära profiler. Tittarna har till och med koll på när vilken programledare som ska leda vilken dag, därför reagerar de också snabbt om någon plötsligt saknas.

Jenny Alversjös söndagsprogram väcker starka reaktioner

I veckan syntes Jenny Strömstedt inte till under varken torsdags eller fredagssändningen. Istället var det Sofia Geite som dök upp bredvid Steffo Törnquist sida. Men under lördagen var Jenny tillbaka i tv-rutan och ledde då helgprogrammet.

Under söndagen lämnade däremot Jenny över taktpinnen till kollegan Jenny Alversjö. Det blev precis som vanligt ett avsnitt som bjöd både på det ena och det andra. Nyhetsmorgons reporter Carolin Björnerhag dök dessutom upp som Lucia, ett inslag som kom att uppskattas rejält av tittarna.

Annons

Däremot finns det ett annat inslag som TV4-tittarna nu rasar emot. Jenny gjorde nämligen en intervju med Ingela Jansson, även kallad "Storbedragerskan" som dömdes till fängelse för bedrägerier med bilar och pengar. Hon flydde till Etiopien under hovrättsförhandlingarna och hamnade i det ökända Kality-fängelset i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Ingela är nu aktuell med sin självbiografi vilket är anledningen till att hon medverkar i programmet, men detta visar sig inte vara något som tv-tittarna anser passar i Nyhetsmorgon.

Tittarnas hårda kritik efter intervjun med Storbedragerskan

Intervjun från Nyhetsmorgon-studion har delats på kanalens Facebook-sida och i kommentarsfältet öser tv-tittarna nu på med kritik mot kanalens beslut att sända klippet.

”Varför ger ni i media dessa personer draghjälp för sina böcker?”, skriver en tittare.

”Som jag ser har många med mig reagerat starkt inför detta inlägg....Men hur jävulskt måste det inte kännas för alla dessa människor som blivit utsatta för denna kvinna, att dessutom se hur man i tv lyfter fram och ger tid till hennes storry. Dessutom PR för hennes bok....”, skriver en annan.

”En familjemedlem till mig fick flera miljoner i skulder tack vare Ingela. Och nu sitter dom och säger "varmt välkommen det är så fantastiskt att ha dig här". bla bla bla.. Som ett slag i ansiktet på hennes offer som fortfarande står där”, skriver en tredje.

Annons