TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-tittarnas miss efter bilden på Sofia Geite och Steffo Törnquist

11 dec, 2020 
Sofia Geite, Steffo Törnquist
Det är inte alltid lätt för Nyhetsmorgon-tittarna att hålla koll på programledarna.
Nu har tittarna blivit förvirrade om vem som egentligen är vem i morgonshowen.
”God morgon Maria och Steffo”, skriver en tittare.
Annons
Fem anledningar att älska Jenny StrömstedtBrand logo
Fem anledningar att älska Jenny Strömstedt

.Det var i vintras som Sofia Geite, 38, började synas allt mer i rutan på TV4. Då var hon inhoppare i diverse program, men under våren och sommaren har hon fått allt fler uppdrag. Den senaste tiden har hon mest synts till i Nyhetsmorgon på TV4 tillsammans med Steffo Törnquist, 64, då hon hoppat in för Jenny Strömstedt, 48.

Under hösten har Jenny varit borta en del i och med inspelningarna av Tillsammans med Strömstedts – relationsprogrammet som hon gör ihop med maken Niklas Strömstedt, 62. Detta har gjort att Sofia Geite och Steffo Törnquist blivit lite av en ny programledarduo.

En annan populär programledarduo är den som består av Maria Forsblom, 34, och Martin Järborg, 41. De senaste månaderna har de blivit ett riktigt radarpar när de presenterar de dagliga nyheterna under morgonkvisten.

Likheten mellan Sofia Geite och Maria Forsblom

När Sofia Geite började synas allt mer i Nyhetsmorgon var det många tittare som tyckte att hon var ruskigt lik kollegan Maria Forsblom. Ett flertal tittare undrade då om Sofia och Maria är syskon, något som TV4 sedan informerade om att de inte är.

Annons

Maria har tidigare berättat för Hänt att hon får mycket meddelanden från tittare, även när hon inte jobbar. Det är nämligen så att tittarna då tror att det är Maria i tv-rutan, när det egentligen är Sofia.

– Varenda gång Sofia jobbar så får jag meddelanden. Det kan va exempelvis ”Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning”. Och då får jag ju svara ”Det är inte jag”, sa Maria Forsblom då till Hänt.

Maria själv tycker dock inte att hon och Sofia är så lika.

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det, vi har ju liknande färger i håret och sådär. Jag tycker inte ens att jag är lik mina syskon, för att man känner sig själv så väl. Men jag kan förstå liknelsen, sa Maria då.

Maria Forsblom och Sofia Geite
Maria Forsblom och Sofia Geite.

Förvirring bland tittarna

Sanningen är alltså att Maria och Sofia inte har något som helst släktband till varandra. Men däremot är de goda vänner!

Annons

Trots att Sofia synts i tv-rutan under hela hösten är det fortfarande en del tittare som förväxlar henne med Maria. Nu har Nyhetsmorgon lagt upp en bild på Sofia och Steffo på morgonshowens Instagram konto, där de önskar tittarna en god morgon.

Men vad en del följare nu missar är att det är Sofia som sitter i studion tillsammans med Steffo, inte Maria!

”Godmorgon Maria o Steffo”, skriver en tittare.

”Godmorgon finaste Maria och Steffo!”, skriver en annan.

”Godmorgon Maria och Steffo”, fortsätter en tredje.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons