Maria Forsblom om sanningen bakom likheten med Sofia Geite

Maria Forsblom om sanningen bakom likheten med Sofia Getie

När programledaren Sofia Geite började dyka upp i TV4 mer och mer drogs spekulationerna snabbt igång.
Många undrade om hon och TV4-profilen Maria Forsblom är släkt eller till och med syskon för att de ansågs så lika varandra utseendemässigt.
Nu avslöjar Maria Forsblom sanningen om relationen för Hänt.
Maria Forsblom i Nyhetsmorgon
Slå på ljud

För alla Nyhetsmorgon-tittare är tv-profilen Maria Forsblom, 33, minst sagt ett välbekant ansikte. De senaste månaderna har hon dykt upp mer och mer i tv-rutan och nu är hon ett av de stående radar-duos som presenterar dagliga nyheter under morgonkvisten på TV4, tillsammans med Martin Järborg.

Maria Forsblom och Martin Järborg

FOTO: TV4

En annan person som i vintras började synas till allt mer på TV4 är Sofia Geite, 37. Hon har varit inhoppare då och då, men fått mer och mer uppdrag. Och där hon synts till mest är i TV4:s Efter fem tillsammans med bland annat Axel Pileby, 33.

I sommar kommer hon även vara en av inhopparna att leda Nyhetsmorgon då ordinarie programledare avviker för semester. En av de lyckligt lottade är Maria Forsblom som ska vara ledig i hela sex och en halv vecka, vilken lyx!

Men när Sofia Geite började synas till allt mer i rutan så svämmade frågorna in från tittarna. Så många undrade om Sofia och Maria var syskon, något som TV4 sedan informerade om att de inte var – men, att det var väldigt lika!

Marias ord om likheten med Sofia

Maria berättar för Hänt att det knappt finns ett enda tillfälle då Sofia är i sändning och inte hon själv, utan att hon får olika meddelanden som egentligen handlar om Sofia.

– Varenda gång hon jobbar så får jag meddelanden. Det kan va exempelvis ‘Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning’. Och jag får ju svara då ‘Det är inte jag’, säger Maria Forsblom till Hänt och fortsätter:

– Det är så varenda sändning hon jobbar, då får jag meddelanden.

Frågan är ju om Maria själv tycker att hon och Sofia är lika?

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det. För att vi har ju liknande färger i håret och sådär, säger Maria Forsblom till Hänt och fortsätter:

– Man kan ju sitt eget utseende utan och innan. Jag tycker inte ens att jag är lik mina syskon, för att man känner sig själv så väl. Men jag kan förstå liknelsen.

Sofia Getie och Maria Forsblom på röda mattan 2019

Sofia Getie och Maria Forsblom på röda mattan till Årets Nätängel som ägde rum på Nalen i Stockholm, 2019. FOTO: Karin Törnblom/TT

Så är Maria Forsbloms och Sofia Geites relation

Sanningen är alltså att Maria och Sofia inte har något slags släktband. Men däremot är de goda vänner!

Maria och Sofia umgås alltså inte bara som kollegor utan även privat efter jobbet, när hektiska livsschemat tillåter.

– Jag ser det som en komplimang att bli jämförd med en så fin tjej som hon, avslutar Maria till Hänt. Något nog många är beredda att hålla med om!

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

FRÅN FÖRSTASIDAN