TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför ersätter Sofia Geite Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon

16 okt, 2020 
Jenny i Nyhetsmorgon
Jenny Strömstedt har lett Nyhetsmorgon ända sedan 2005.
Under fredagen skulle hon och Steffo Thörnquist leda morgonshowen ihop – men Jenny lös med sin frånvaro.
I programmet förklarar Sofia Geite varför hon tvingades ersätta TV4-profilen.
Annons
Sofia Geite ersätter Jenny Strömstedt i NyhetsmorgonBrand logo
Sofia Geite ersätter Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

I Nyhetsmorgon på TV4 får tittarna möjlighet att följa de senaste nyheterna som hänt i världen och ta del av aktuella händelser för dagen. Showen är ett morgonprogram som sänds varje dag i veckan på TV4 och TV4 Play.

Konceptet har länge varit och är fortfarande otroligt populärt hos tv-tittarna, och programmet leds av flera etablerade programledare. Med över fem miljoner tittare i veckan kan man förstå showens storhet och prestige.

Oftast jobbar programledarna i par och ett radarpar som verkligen fått tittarna med sig är tv-profilen Steffo Törnquist, 64, och journalisten Jenny Strömstedt, 48.

Jennys uppehåll från Nyhetsmorgon

Men under sommaren har Jenny blivit tvungen att ta en paus från morgonshowen. Vid sidan av Nyhetsmorgon har hon nämligen den egna relations-serien Tillsammans med Strömstedts, ihop med maken Niklas Strömstedt, 62.

I och med att Jenny spelade in Tillsammans med Strömstedts under sommaren så har Steffo fått andra kollegor vid sin sida om mornarna. Det har framför allt varit Sofia Geite, 38, eller Jenny Alversjö, 46, som fyllt tomrummet som Jenny lämnat efter sig.

Annons

Men för bara någon vecka sedan meddelade TV4 att super-duon nu är tillbaka! Splittringen varade alltså inte för evigt och både Jenny och Steffo beskrev hur glada de var över att äntligen få återförenas igen.

”Vi är tillbaka. Tjohooo", skrev Steffo då.

”ÄNTLIGEN! Säger jag som får jobba med Steffo igen”, la Jenny till då.

Efter återföreningen med Steffo

Men i fredagens avsnitt får tittarna en oväntad upplevelse. Dagen till ära är det Steffo som axlar showen och normalt sett skulle han ju haft Jenny som programledar-kollega.

Men förvånande nog är hon inte där och det är ingen mindre än Sofia Geite som nu står vid hans sida.

Vad som egentligen hände med super-duons återförening var det nog många tittare som undrade. Men i slutet av programmet visar TV4 upp en liten glimt av Jenny.

Det visar sig att Jenny Strömstedt är på en helt annan plats, nämligen med sin dotter på hennes skola, och därför fick Sofia ta hennes plats bredvid Steffo. TV4-profilen är dock tillbaka i programmet redan imorgon.

FOTO: TV4

Annons