Prinsessan Birgittas chockuttalande om prinsessan Sofias graviditet

Prinsessan Sofia och prinsessan Birgitta

Foto: TT

Prinsessan Sofia är gravid med prinsparets tredje barn.
Nu avslöjar kungens syster prinsessan Birgitta en oväntad detalj om graviditeten.

Under förra veckan delade prisparet med sig av en glädjande nyhet, prinsessan Sofia är gravid och under våren 2021 växer den svenska kungafamiljen. Det var i ett inlägg på Instagram som prinsparet uttryckte sina första ord om familjelyckan.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, sa då prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsparet är sedan tidigare föräldrar till två söner, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3.

Stora familjelyckan – gravida Sofias drag i adventshälsningen

Då Sofia är beräknad att föda barnet i skiftet mellan mars och april har graviditeten dolts under ett bra tag. Faktum är att flera skillnader är märkbara om man jämför Sofias nuvarande graviditet med tidigare prinsessors. Kungafamiljen har även uttryck oro då Sofia är gravid under en pandemi och nyligen själv låg sjuk i corona-viruset men som tur är har hovets informationschef Margareta Thorgren kunnat försäkra om att graviditeten inte påverkats trots Sofias insjuknande.

LÄS MER: Prinsessan Estelle testad för covid-19 – stora utbrottet bland klasskamraterna

Spänningen är nu olidlig vad det är för litet kungabarn som väntas komma i vår. Prinsparet har däremot bestämt sig för att inte ta reda på könet innan födseln. I tidigare uttalanden har kungafamiljen uttryck sin stora glädje över att prinsparet väntar barn igen.

Under helgen delade prinsessan Sofia, prins Carl Philip och sönerna med sig av en härlig julhälsning på Instagram. På bilden var även första gången som Sofia visade upp gravidmagen i offentligheten, tidigare har hon nämligen jobbat på bra med att dölja kulan.

Prinsessan Birgittas oväntade ord om gravid-avslöjandet

Men vad som även skett är nu att kungens syster, prinsessan Birgitta, 83, kommit med ett chockerande uttalande. Prinsessan Birgitta bor sedan många år tillbaka på Mallorca men har trots detta en nära relation till resterande familjemedlemmar. Hon är gudmor till prins Carl Philip och står den blivande trebarnspappan nära, därför kan hennes reaktion på Sofias graviditet uppfattas oväntat.

I en kommentar till Svensk dam avslöjar nämligen prinsessan Birgitta att hon inte visste om graviditeten, detta efter att den offentliggjorts och varit ett hett ämne i media.

– Det vet jag ingenting om men stämmer det så är det ju fantastiskt, säger prinsessan till Svensk dam.

LÄS OCKSÅ: Hovet visar plötsligt upp prinsessan Madeleines barn

LÄS OCKSÅ: Person försökte ta sig in på Haga slott – Säpo inkopplat

SENASTE NYTT!