Hovet visar plötsligt upp prinsessan Madeleines barn

12 dec, 2020 
Prinsessan Madeleine med familj.
Sedan kungen meddelade att prinsessan Madeleines barn skulle fråntas sina kungliga titlar har de inte synts till på hovets sociala medier.
Men nu har kungahuset plötsligt publicerat en adventsbild på Leonore, Nicolas och Adrienne!
Annons
Allt om prinsessan Madeleine
Allt om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine, 38, är gift med affärsmannen Chris O’Neill, 46, sedan sju år tillbaka. Tillsammans har de barnen Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 2. Genom åren har familjen bott i New York, London och Stockholm, men sedan sommaren 2018 har de slagit sig ned i soliga Miami, i Florida.

På grund av coronarestriktionerna har familjen fått stanna i USA det här året, och nyligen bekräftades att även julen kommer att tillbringas där.

Kronprinsessan Victoria, som är otroligt familjär av sig, värderar umgänget med sina syskon väldigt högt. Så därför är nog både hon och Madeleine ledsna över att de inte kommer kunna fira jul tillsammans, som de brukar hemma på Drottningholms slott.

Prinsessan Madeleines julfirande med barnen

Men Madeleine och familjen verkar försöka göra det så mysigt de bara kan ändå, trots att de befinner sig borta i Miami. I helgen när de firade 2a advent la hon upp en bild på barnen vid adventsljuset.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

”Glad 2a advent”, skrev prinsessan då och följarna var otroligt tacksamma över den fina bilden på barnen.

Kungens beslut kring de kungliga högheterna

Det var i oktober förra året som kung Carl XVI Gustaf beslutade att prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne skulle fråntas sina titlar som kungliga högheter. Även prins Carl Philips barn, prins Alexander och prins Gabriel omfattades av beslutet. Det här betyder att de givetvis fortfarande är medlemmar av kungafamiljen, men de har färre plikter och kommer inte ta del av apanaget.

”Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev Madeleine då på Instagram.

Anledningen till att Madeleine och Carl Philips barn fråntogs sina kungliga plikter var för att minska storleken på kungafamiljen.

Annons

– Vi har en stor kungafamilj. Inklusive nästa generation så ingår för närvarande tio personer i tronföljden, sa riksmarskalk Fredrik Wersäll då.

Sedan dess har det varit tyst från kungahusets sida när det gäller Madeleines barn. Men nu har de plötsligt lagt upp en bild på barnen – till följarnas stora förtjusning!

FOTO: Christine Olsson/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons