Därför väljer prinsessan Sofia och prins Carl Philip att inte ta reda på könet

Prinsparet väntar tillökning!
Men hur tänker de kring att se vilket kön det är? Hänt vet svaret.
Slå på ljud

Det var under sommaren 2015 som prins Carl Philip och Sofia blev äkta makar när de gifte sig.

Idag lever de ett lyckligt familjeliv med sina små söner på Villa Solbacken och de delar ibland med sig av sin vardag på sitt gemensamma Instagram-konto.

Under fredagen delades en väldigt glädjande nyhet – hovet avslöjade att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång, vilket kommer att bli deras tredje barn. Sedan tidigare har prinsparet de två sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3.

I ett pressmeddelande skriver hovet att prinsessan Sofia mår bra och att hon beräknas föda kring mars eller april 2021.

I ett inlägg på Instagram har även kungafamiljen delat med sig av en bild på paret, som glatt kommenterar det stora beskedet.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, hälsar prinsparet.

Prinsparets kommande bebis kön

LÄS MER: Loreens nya avslöjande om kärleken

Nu undrar säkerligen många vad det blir för kön på bebisen – vilket Hänt kollat upp. När vi kontaktar Margareta Thorgren, hovets informationschef, frågar vi om prinsparet valt att ta reda på könet i förhand, eller om det återstår att se vad det blir för något.

– Det blir en överraskning, säger hon.

Margaretha tillägger även att prinsessan Sofia och prins Carl Philip mår bra i dagsläget och att pandemin inte ska ha påverkat dem allt för tydligt.

– Prinsparet mår bra. Prinsessan beräknar att föda i månadsskiftet mars/april. Covid-19 har inte påverkat graviditeten.

Prinsparet, bild från deras Instagram.

Oron för prinsessan

Nu mår alla iblandande bra, men däremot kan hovet bekräfta att det funnits en oro i kungafamiljen för hur viruset skulle kunnat påverka Sofias graviditet.

Det var i slutet på november som hovet meddelade att prinsparet hade insjuknat i covid-19. Efter insjuknandet satte sig prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sönerna, men har senare testat negativt.

– Alla i kungafamiljen är ju jätteglada för det här beskedet och har ju naturligtvis känt prinsessans tillstånd sedan en tid tillbaka. Och eftersom prinsessan för en tid sedan insjuknade i covid-19 så är alla extra tacksamma nu att alltid har gått bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk dam.

LÄS OCKSÅ: Därför håller norska kungahuset prins Sverre Magnus i bakgrunden

LÄS OCKSÅ: Prins Daniels stora utseendeförändring – efter oron

SENASTE NYTT!