TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Sanningen om Mat-Tinas riktiga namn – det heter hon egentligen

16 apr, 2021 
https://image.hant.se/image-5434184?imageId=5434184&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Linnea Lundgren
De flesta vet vem Mat-Tina är.
Men trots otaliga matlagningsprogram och kokböcker finns det fortfarande mycket som tv-kocken är mystiskt tyst om.
Hänt reder ut!
Annons
5 kändisar som har bytt namn – och varförBrand logo
5 kändisar som har bytt namn – och varför

Tina Nordström, 47, kanske mer känd som Mat-Tina, har under sina 23 år i rampljuset byggt upp ett imperium. Det hela började med att den populära kocken lärde svenskarna hur man kunde skapa fantastiska rätter genom färska råvaror i sina egna matprogram och kokböcker. Dessutom har hon släppt flera egna vinkollektioner och för ett par år sedan dansade hon sig hela vägen till förstaplats i TV4:s succéprogram Let's dance.

Idag är Tina Nordström även aktuell med Sveriges yngsta mästerkock 2021.

Men trots att Tina ständigt är aktuell är det sällan hon möts av hat och skvaller på nätet.

– Jag är ändå ganska förskonad från skvaller, och det är nog för att jag håller mycket på min integritet. Gör man det konsekvent hamnar man inte så mycket i strålkastarljuset på det sättet, har hon tidigare sagt i en intervju med Amelia.

Kärleken till maken Martin Holmqvist

Redan under skoltiden träffade Tina sin stora kärlek Martin Holmqvist som hon idag är lyckligt gift med sedan tio år tillbaka. Åren har fört paret otroligt nära varandra och trots att de mötts av både mot- och medgångar har de lyckats hålla kärleken vid liv.

Annons

– Han är såpass bra min man, men självklart går väl alla par i långa äktenskap igenom saker. Jag tror att det handlar om att lyssna på och stötta varandra, och ge varandra lust och tid, säger Tina efter att ha fått frågan kring hur de fått förhållandet att fungera.

I intervjun med Amelia så menar Tina även att det är viktigt att stanna upp och uppskatta de små sakerna som ens partner gör för en.

– Imorse när jag kom hem var kaffekokaren laddad, koppen framdukad – och en sådan liten sak gör mig glad. Med två barn som nosar på tonåren förändras också livet och utmaningarna, säger hon.

Det heter Mat-Tina egentligen

Tillsammans har Martin och Tina barnen Elise och Albin Holmqvist som idag är tonåringar. Tina har tidigare berättat att det är svårt att se sina barn växa upp men samtidigt blir hon glad över den tid som hon får spendera tillsammans med dem.

Det många inte vet om Mat-Tina är dock att hon egentligen inte heter Tina. Hennes fullständiga namn är nämligen Maria Kristina Nordström Holmqvist.

Annons

Varför hon inte valt att använda sitt fullständiga namn för sitt kändisskap är inget som hon tidigare uttalat sig om. Men visst låter det väl bättre med Mat-Tina än Mat-Maria Kristina?

FOTO: TT

Annons