LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här är alla deltagare i Let's dance 2023 – hela listan med kändisar

05 dec, 2022 UPPDATERAD 14 feb, 2023
David Lindgren och Petra Mede i Let's dance 2022
Snart är det dags för en ny säsong av Let's dance på TV4.
Vilka kändisar deltar i den nya upplagan av succéprogrammet?
Se hela listan på alla deltagare i Let's dance 2023 här!
Annons
Let’s dance-profilernas hyllning till Benjamin IngrossoBrand logo
Let’s dance-profilernas hyllning till Benjamin Ingrosso

I mars kickar den 18.e säsongen i ordningen av Let's dance igång – programmet där kända profiler ska försöka dansa sig till den prestigefulla glasskon.

När har Let's dance 2023 premiär?

Startskottet för Let's dance 2023 går av den 18 mars, därefter fortsätter tävlingen att sändas live varje lördag fram till finalen den 27 maj.

Men vilka tävlar för årets Let's dance? Nedan hittar du en uppdaterad lista på klara deltagare för den populära danstävlingen!

Annons

Här är årets deltagare i Let's dance 2023

Vem längtar inte till den nya säsongen av Let's dance? Nedan listar vi alla deltagare som avslöjats.

Charlotte Kalla

Först ut att avslöjas var ingen mindre än skidåkaren Charlotte Kalla, 35. Det avslöjades när hon gästade Nyhetsmorgon, och det var inte en självklarhet för henne att tacka ja.

– Jag tvekade för jag kan inte dansa, men jag älskar utmaningar, sa Charlotte Kalla i Nyhetsmorgon.

Annons
Charlotte kalla
Charlotte Kalla

Tone Sekelius

Under Bingolottos uppesittarkväll avslöjades ännu en deltagare i Let's dance. Det var Tone Sekelius, 25, som satt i rimstugan under det traditionella programmet.

Tone Sekelius dansar med Hugo Gustafsson.

Tone.

Rickard Sjöberg

Den tredje deltagaren att avslöjas till danstävlingen är programledaren Rickard Sjöberg, som är mest känd för sin roll i programmen Postkodmiljonären och Drömpyramiden.

Annons
Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg är den tredje deltagaren som presenteras för Let's Dance 2023.

Det var när Rickard gästade Efter fem som nyheten avslöjades. Under intervjun med Alexander Pileby kom en oväntad tvist. Den tidigare kollegan Bengt Magnusson hoppade även in och ställde frågor i en äkta Postkodsmiljonär-andra.

– Vem av följande ska inte vara med i Let's Dance 2023, läste Bengts röst upp.

Det visas upp fyra alternativ på skärmen, A.Bengt Magnusson, B. Charlotte Kalla, C. Tone Sekelius och D. Rickard Sjöberg.

– Spännande fråga, då vet ju jag att Charlotte Kalla och Tone Sekelius, de har redan offentliggjorts, för det har jag sett. Och då står det mellan mig eller Bengt, och rätt svar på den här frågan är... Bengt Magnusson ska inte vara med i Let's Dance men det ska jag, säger Rickard.

Annons

Rickard Sjöberg dansar med Tove Villför.

Andreas Wijk

Den fjärde deltagaren att avslöjas som dansare är artisten Andreas Wijk, 29. Precis som Rickard presenterades hans medverkan i Efter fem. Det via en hälsning från programledaren David Lindgren som anslöt på länk.

Andreas Wihj dansar med Ida Sund.

Andreas Wijk
Andreas Wijk tävlar i Let's Dance 2023.

Nilla Fischer

Den femte deltagaren som ska tävla om den berömda dansskon är landslagsstjärnan Nilla Fischer, 38, något som Expressen bekräftar.

– Jag älskar att dansa och har alltid tänkt att jag skulle vilja lära mig att dansa på riktigt. Jag dansar inte speciellt bra men när förfrågan kom om att vara med i Let’s dance gick det inte att tacka nej, och jag har alltid gillat att titta på programmet, säger Nilla Fischer till tidningen.

Annons

Nilla Fischer dansar med Cecilia Erhling Danermark.

Johan Jureskog

De sjätte deltagaren som avslöjas är ingen mindre än stjärnkocken Johan Jureskog. För Aftonbladet berättar han om känslorna att dansa i tv.

– Jag har alltid haft en längtan att kunna dansa. Jag har till och med gått buggkurs och jag kommer nog ihåg typ sju svängar, men jag vet inte om jag har någon nytta av det, säger Johan till tidningen.

Johan Jureskog dansar med Hedvig Löfwall.

Johan.

Renaida Braun

I Efter fem avslöjade Idol-deltagaren Renaida Braun att hon ska delta.

Annons

– Jag ska vara med i ”Let’s Dance”! Jag har ju sagt att jag är jättebra på att dansa, sen har jag ju sett klipp från när jag var liten och det stämmer inte alls. Och i mello ville jag ha sex utav proffsdansarna och då ville jag ju dansa med dem. Då insåg jag att inte alls var på deras nivå.

Renaida Braun Idol-finalen.
Renaida Braun Idol-finalen. Foto: Eero Hannukainen

Johanna Bagge Lind

Johanna Bagge Lind följer maken Anders Bagges exempel och medverkar i Let's dance. Anders var som bekant med i programmet 2011. När Johanna avslöjades i Nyhetsmorgon som ny deltagare berättade hon att hon inte fått några tips alls från sin bättre hälft. Däremot har hon ett tydligt mål.

Annons

– Målet är att hålla sig kvar längre än honom, säger hon i programmet.

Johanna Bagge Lind dansar med Tobias Wallin.

Johanna Bagge Lind
Johanna Bagge Lind är en av årets deltagare i Let's dance.

Hampus Hedström

Komikern Hampus Hedström drar på sig dansskorna och ställer upp i Let's dance. Många känner igen honom från Youtube där han gjort sig känd för sina sketcher. Men i vår blir det alltså dans på heltid för Hampus.
– Jag vill faktiskt lära mig att bli en bra dansare i tiodans, säger han i Nyhetsmorgon.

Hampus Hedström dansar med Ines Maria Stefanescu.

Annons
Hampus Hedström

Kodjo Akolor

Från programledare för Sveriges största musiktävling Melodifestivalen till att tävla i Sveriges största dansprogram. Radioprofilen och komikern Kodjo Akolor är den tionde deltagaren i årets Let's dance.

– Jag är orolig för dansen och kläderna, det är väldigt tajt, skämtar han i Nyhetsmorgon.

Kodjo Akolor dansar med Jasmine Takács.

Kodjo Akolor
Kodjo Akolor byter Melodifestivalen mot Let's dance.

Vilka är programledare för Let's dance 2023?

I många år var det David Hellenius och Tilde de Paula Eby som ledde oss igenom danstävlingen, men 2021 blev det nya programledare.

I år var det tänkt att komikern Petra Mede och artisten David Lindgren skulle återvända. Men med bara en vecka till premiären meddelade TV4 att Petra var tvungen att hoppa av. Hon ersätts av den tidigare Let's dance-vinnaren Kristin Kaspersen.

Här kan du läsa om vilka som är dansare i Let's Dance 2023.

FOTO: Karin Törnblom/TT Alex Todd/SPP/Shutterstock

Annons