LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt om Tone Sekelius – ålder, partner och 7 saker till

20 okt, 2022 UPPDATERAD 31 jan, 2023
Tone Sekelius
Youtubern Tone Sekelius har mycket på gång. Våren 2022 tävlade hon med låten My Way i svenska Melodifestivalen och för övrigt är hon en av landets mest kända videobloggare om sminktips. Hösten 2022 är hon också ny programledare för Paradise (tidigare Paradise Hotel). Men vem är personen bakom Tone Sekelius och hur kom hon dit hon är idag? Här är allt du vill veta om Tone.
Annons
Tone Sekelius svar på tal – Blir det en ny säsong av Paradise?Brand logo
Tone Sekelius svar på tal – Blir det en ny säsong av Paradise?

Hur gammal är Tone Sekelius?

Idag är Tone Sekelius ålder 25 år. Hon föddes 16 juli 1997 i Växjö. Det var under festivalen Way out West som hon bröt tystnaden om sin könsidentitet och i samma veva valde att byta namn till Tone.

Tone Sekelius dokumentär

Även om Tone Sekelius har blivit vida känd för sina sminktips på Youtube, sin insats i Mello och sin kommande karriär som programledare för Paradise, så var det ändå hennes dokumentär Mitt namn är Tone som gjorde hennes nuvarande identitet omtalad.

Dokumentären handlar om Tones liv, hur hon tvivlat på sin egen könsidentitet under lång tid och hur hon till slut vågar träda fram och vara stolt för den hon är.

Tone Sekelius på Instagram

Vill du följa Tone Sekelius på Instagram och bli en av hennes tusentals följare? Då ska du leta efter henne på namnet @tonesekelius

Annons

Hon är också aktiv på andra sociala plattformar som TikTok och självklart Youtube-kanalen där hon delar med sig av sina intressanta tips om kosmetika och sitt liv i allmänhet.

Tone Sekelius ursprung och identitet

Under sin uppväxt har Tone känt att hon velat kämpa för inkludering och under en intervju i Aftonbladet 2021 öppnade hon sig om sitt liv som genderfluid där hon berättar att hon växlar sin könsidentitet mellan man, kvinna och icke-binär. Tone har sedan länge brunnit för musiken och har både sjungit i kör och stått på scen för att uppträda själv.

Tones familj – Föräldrar och syskon

Tone Sekelius föräldrar heter Csilla Székely och Josef Sekelius, hon har rumänska rötter och pratar också ungerska. Tone Sekelius syster heter Rebecka och de står varandra väldigt nära. Ibland vet Tone inte riktigt vem som står henne närmast, mamman eller systern. Tone Sekelius mamma är 59 år gammal och hennes pappa har samma ålder.

Annons

Tone Sekelius partner

Många undrar givetvis om Tone Sekelius har en partner. Tones kärleksliv har på senare tid hamnat i rampljuset då hennes sexuella läggning avslöjades av henne själv. På frågan om hon dejtar svarar hon för tillfället att det är “något hon lägger på hyllan just nu”. Vi får se om hon ändrar sig i framtiden.

Hur lång är Tone Sekelius?

Tone Sekelius är 1,87 meter lång och sa skämtsamt i en intervju direkt efter frågan om sin längd; “She’s tall”.

Melodifestivalen

Tones karriär går spikrakt uppåt och det hela hjälpte också naturligtvis av att hon var med i Melodifestivalen 2022. Tone uppträdde i Mello med låten My Way och kom på femte plats. Till festivalen 2023 är hon tillbaka, den här gången med bidraget Rhythm of my show.

Tone och ELLE-galan

År 2018 vann Tone Sekelius Årets look på ELLE-galan men fortsätter imponera varje år med sina extravaganta outfits och kreativa looks. Tone Sekelius klänning i Melodifestivalen blev rejält omtalad och krävde hela 42 meter tyg. Det är inte den första av hennes outfits som har dragit blickarna till sig.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons