LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om Renaida Braun – längd, fästman och kampen mot cancern

16 mar, 2023 
Simon Lundh
Renaida Braun
Den förre detta Melodifestivalendeltagaren Renaida Braun är aktuell i den nya säsongen av Let's Dance och i SVT serien Fejk.
Här är allt du behöver veta om artisten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renaida Brauns avslöjande om frierietBrand logo
Renaida Brauns avslöjande om frieriet

Hur gammal och lång är Renaida?

Renaida Kebyera Braun mer känd under artistnamnet Renaida är 25 år. Hon föddes den 14 augusti 1997 i Bukoba i Tanzania men uppvuxen i Nyköping och har sedan sitt genombrott jobbat som artist, skådespelare och musikalartist.

Artisten är 171 centimeter lång.

Vem är Renaidas fästman?

Renaidas partner är Tim Lindholm, 25 år. De båda har varit ett par i flera år och förra sommaren förlovade sig paret. I samband med förlovning uttalade sig Renaida.

– Helt sjukt, alltså jag har fortfarande massa pirr i kroppen och det känns helt rätt. Alltså fatta, 25 och förlovad. Vi ska gifta oss också!, sa Renaida i samband med förlovningen till Hänt.

Renaida Brauns cancerbesked

Hösten 2019 diagnosticerades Renaida med cancer i halsen. Ett besked hon skrev om på Instagram i samband med att hon genomgått en operation.

”Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”, skrev hon.

Annons

I samband med operationen avlägsnades den elakartade tumören. En operation som gick väl och idag mår hon bra.

Det här är Renaidas fobi

I en intervju med Expressen i samband med Renaidas idolresa uttalade sig artisten om sina fobier, där en speciell fobi stack ut för henne.

– Sprutor. När jag var liten så rymde jag i från sjukhuset när jag skulle ta sprutor så mamma och personalen fick springa efter mig, jag han ut till parkeringen, sa Renaida.

Vad heter Renaida på Instagram?

Om du vill in och följa den aktuella artisten på Instagram kan du göra det på @renaida.

Slog igenom i Idol 2016 – nu aktuell med både Let's dance och Fejk

Renaida slog igenom i Idol 2016 där hon hamnade på en sjätte plats. Året efter genombrottet i Idol medverkande hon i musikalen Äventyret Aladdin. 2018 tävlade hon för första gången i Melodifestivalen med låten All the Feels. Hon tog sig via andra chansen till den stora finalen och placerade sig på en nionde plats med sammanlagt 81 poäng i Friends Arena. 2019 deltog hon i Stjärnornas stjärna där hon hamnade på en fjärde plats.

Renaida Braun är dubbelt aktuell under våren både i TV4 och SVT – i ungdomsserien Fejk på SVT och i långköraren Let's Dance.

FOTO: WALLDÉN RASMUS/Aftonbladet

Annons