LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vem är Andreas Wijk? Så blev artisten och profilen känd

10 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Så blev artisten och profilen Andreas Wijk känd
Andreas Wijk har över 100 tusen följare på både Instagram och TikTok. Men hur blev han känd? Vem är Andreas mamma? Och vad är Andreas Wijks ålder?
Här är allt du vill veta om Andreas Wijk.
Annons
Se Daniel Paris partytrick: "Omöjligt" – Vågar du ge det ett försök?Brand logo
Se Daniel Paris partytrick: "Omöjligt" – Vågar du ge det ett försök?

Andreas Wijk är en profil med många fans och följare. Men vem är han egentligen? Något som många kanske inte har koll på är att han länge har jagat en annan dröm...

Så gammal och lång är Andreas Wijk

Andreas föddes den 17 februari år 1993. I skrivande stund är Andreas alltså 29 år gammal. Hans mellannamn är Mikael.

Andreas är 183 centimeter lång.

Vem är Andreas Wijk och hur blev han känd?

Andreas Wijk kommer från Småland i staden Nybro där han bodde tills år 2005. Därefter blev det Göteborg, i Kungälv.

Efter flytten till Göteborg startade Andreas en blogg år 2009 med fokus på stil och kläder. Det blev en blogg om mode och under tiden som Andreas gick i gymnasiet försökte han jobba på att nå ut till en större målgrupp än bara hans bloggläsare. Det hela ledde till att han han började jobba som fotomodell för bland annat Gucci, Tommy Hilfiger och Dolce & Gabbana.

Annons

Andreas lyckades helt gå från bloggare till en fotomodell för stora varumärken och han besöker numera tillställningar som fashionabla Milan Fashion Week.

Trots att Andreas länge haft ett stort intresse för mode så har han även haft en annan dröm, nämligen att bli artist.

De vet du och låten om Andreas Wijk

Det var när musikgruppen De vet du släppte låten Profil som Andreas, Bianca Ingrosso, 27, och Daniel Paris, 34, kom på tal. Humorgruppen gjorde låten efter att de ansåg att unga idag vill bli kända och influencers.

Andreas och de andra fick nämligen en rad i låten:

”Jag vill bli en profil, gå röda mattan, bli fotad på gala som Andreas Wijk. Åka på resor med Bianca Ingrossos profilgäng. Bara ha vänner med följare, typ som Daniel Paris, sjunger gruppen i låten Profil.

Vad heter Andreas Wijk på Instagram och Tiktok?

Som tidigare nämnt är Andreas aktiv på sociala medier, främst Instagram och Tiktok. På bägge plattformarna delar han allt från himmel och jord om sitt liv som modell där han reser runt för plåtningar och dylikt.

Annons

Men hans andra dröm om att bli artist är också något som följare får ta del av på plattformarna. Han har släppt flera låtar på Spotify och har en ny låt som heter If I was Gay som har fått en stor spridning där han själv berättar om att låten betyder mycket för honom.

”Dessa rader har en helt annan betydelse för mig nu när jag är ärlig mot mig själv”, skriver han på sin Tiktok.

I samband med hans Tiktok har sångaren Carola Häggkvist, 56, dykt upp på ett av hans klipp. Är du nyfiken på Andreas publiceringar på Instagram och Tiktok så går han under användarnamnet @andreaswijk på bägge plattformarna.

Vem är Andreas Wijks mamma?

År 1990 gifte sig Andreas mamma och pappa och tillsammans fick de Andreas och hans syster. Hans pappa är även pastor och har varit det sedan Andreas var liten och Andreas är även troende. När han visade sin nya låt för sin pappa och hans mamma blev det en känslosam stund för familjen.

Annons

I låten sjunger Andreas om sexualitet. När han lägger ut ett klipp på Tiktok där han öppnar upp sig för hans bästa vän och visar låten strömmar kommentarerna in och en följare kommenterar att hen känner igen sig:

”Vänta jag har alltid trott att du var öppen med det men inte gjort en stor grej av det! Oavsett så stolt över det, jag vet känslan där”, varpå Andreas svarar med:

”Tack för kärlek! Det betyder allt! Det har inte gått att prata om detta av olika anledningar.. men nu är jag fri”

Han visade som nämnt även låten för sina föräldrar och det såg ut att vara en fin stund för familjen.

Andreas Wijk med sina föräldrar i en bil där de lyssnar på hans låt If I was Gay.
Andreas med sin pappa och mamma där de lyssnar på hans nya låt If I Was Gay.

Andreas Wijks kamp med hjärtfelet

Men trots att Andreas har en framgångsrik karriär som artist och modell har han i unga dar inte haft det enkelt.

Annons

När Andreas föddes hade han ett hjärtfel och behövde genomgå flera olika operationer som kunde påverka hans liv markant. En av operationerna som Andreas gick igenom innebar bokstavligen liv eller död.

En av hans hjärtklaffar hade arbetat för hårt och var utslitet men Andreas var ändå lugn innan operationen.

– Min andra hjärtoperation innebar liv eller död, men dagen innan operationen var jag full av en sådan frid, berättade Andreas tidigare för samlingssidan Jesus.

Hänt har sökt Andreas utan gensvar.

FOTO: INSTAGRAM

Annons