Därför slutade Lasse Kronér med Bingolotto – verkliga relationen med Lotta Engberg

Lotta Engberg och Lasse Kronér
Exklusivt

Lasse Kronér är tillbaka i Bingolotto igen. Han tillsammans med flera andra programledare får vi se under jubileet.
Nu berättar han varför han slutade med Bingolotto och hur relationen är till Lotta Engberg idag.
– Jag har inte sett Bingolotto sedan jag slutade, säger han till Hänt.

Lasse Kronér är aktuell i många saker, förutom att synas i SVT:s Doobidoo kommer han nu att medverka i Bingolottos 30-årsjubileum tillsammans med tidigare programledare. Bland andra Marie Serneholt, Leif ”Loket” Olsson och Rickard Olsson.

Dock medverkar inte alla programledare, både Casper Janebrink och Agneta Sjödin saknas, likaså Ingvar Oldsberg som drabbats av sjukdom. Men två som såklart är på plats är nuvarande programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg. Nu berättar Lasse Kronér i en intervju med Hänt om varför han egentligen slutade med Bingolotto och hur relationen till Lotta Engberg är idag.

Exklusivt
Därför har Anders Engberg inte träffat doktor Mikael

Därför slutade Lasse Kronér med Bingolotto: ”Sinnesjukt”

Lasse Kronér var en omtyckt programledare för Bingolotto mellan 1999 och 2004. Anledningen till att han slutade med programmet var för att han hade hållit på med det länge. Men samtidigt poängterade han vikten i att programmet är bland det roligaste han gjort, något han förklarade i en tidigare intervju med Hänt.

– Jobbet var ju sinnesjukt stort, varenda stor artist i världen var hos oss under de fem åren. Men arbetet tog så extremt mycket kraft, anledningen till varför jag slutade var även för att det gick över till fyran och på söndagar, säger Lasse och fortsätter:

– Jag gjorde det nästan för länge, jag ville sluta för att jag kände mig klar. De första tre åren var jävligt roliga alltså, jag var så delaktig i det programmet. Det var något av det bästa jag gjort, väldigt fint att representera föreningslivet på det sättet med.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lasse Kronér om relationen till Lotta Engberg idag: ”Jättenära”

Lasse Kronér och Lotta Engbergs vägar har korsats flera gånger i karriären. Förutom att ha jobbat i samma bransch i alla år så bor de även i samma stad. Lasse beskriver deras relationen som bra.

– Alltså jag känner ju alla som har lett det här programmet, det är viktigt att vara med och stötta föreningslivet också. Alla programledare och programmet gör en sådan viktig uppgift, säger han och fortsätter:

– Lotta känner jag jätteväl såklart. Jag har känt henne sedan Melodifestivalen 1998 tror jag, vi är jättenära vänner. Vi har jobbat ihop i många år. Stefan också, så de vet jag var jag har.

Lasse tycker att det ska bli roligt att få komma tillbaka i Bingolotto. Han slutade kolla på programmet efter han slutade.

– Jag har inte sett Bingolotto sedan jag slutade, men däremot är jag med och stöttar på andra sätt.

Det extrainsatta jubileumsprogrammet sänds live och drar igång på lördagen den 23 oktober klockan 20:00.

LÄS OCKSÅ: Elisa Lindström hyllar Lotta Engberg efter kritiken mot Bingolotto

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödins ord till Casper Janebrink efter Bingolottos sommarkväll

FOTO: SVT / Tommy Holl/TT

Senaste nytt