Calum Scott ställer in Idol efter sjukdom – Casper Camitz ersätter

Caspar Camtiz

Nu är det bara fem tävlande kvar i Idol, men inför den nionde fredagsfinalen avslöjar nu TV4 om den stora förändringen som skett.
En artist tvingas nämligen hoppa av programmet bara timmar innan finalen medan tittarfavoriten Casper Camitz istället ersätter.

Årets säsong av Idol börjar lida mot sitt slut och i kvällens fredagsfinal är det Lana Sulhav, Birkir Blær, Fredrik Lundman, Jacqline Mossberg Mounkassa och Annika Wickihalder som står kvar som tävlande.

Birkirs kritik mot gamla röstningsupplägget i Idol

Idol har den senaste tiden kantats av diverse förändringar, främst när det kommer till röstningsupplägget, något som fått stark kritik från tittarna.

Tanken med det nya röstningsupplägget var att alla fans och tittare skulle få chans att rösta på sin idol hela veckan – även om de inte hann se programmet live.

Slussarna för telefonröster var nämligen öppna hela veckorna istället för endast under programmets gång, vilket gjorde att de som tittade på programmet i repris också hade möjlighet att rösta.

Men efter kritiken mot det nya röstningssättet så slopas nu det systemet för att istället ersättas av det gamla. Detta innebär alltså att tittarna endast kommer att kunna rösta under tiden som programmet sänds på tv.

Julias svar efter Schyfferts hårda kritik: ”Stämmer inte”

Birkir som är en av de fem idolerna som är kvar i tävlingen är inget fan av att TV4 har ändrat röstningen igen. För Hänt berättar han om sina känslor kring förändringen.

– Det är stressigt för mig. Jag gillar det inte. Nu har de ändrat igen och det är väldigt stressigt, säger han och fortsätter:

– Det känns konstigt när vi har haft det andra sättet i flera veckor. Jag gillade det andra systemet för att alla kan rösta.

Tvingas hoppa av Idol bara timmar innan finalen

Förutom skönsång från idolerna bjuder varje fredagsfinal även på olika gästartister som uppträder på Idol-scenen.

Bland annat Daniela Rathana och Ed Sheeran har uppträtt på scenen och i fredagens program var tanken att världsartisten Calum Scott skulle gästa Idol-studion. Men nu avslöjar Ina Kokalari, pressansvarig för Idol på TV4, att han tvingas hoppa av och berättar även vem som kommer att ersätta honom.

”Caspar Camitz, förra årets Idol-deltagare, gästar Idol och sjunger på Idolscenen igen! Calum Scott kommer tyvärr inte pga sjukdom.”

Caspar var en av idolerna som tog sig hela vägen till semifinal i förra årets säsong av Idol. Sedan framgångarna i programmet har han fortsatt med musik och tidigare i år släppte han faktiskt en låt med jurydeltagaren Anders Bagge.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren visar upp köket i nya huset – se alla bilder här

LÄS OCKSÅ: Benita om varför hon röt ifrån mot Heidi i Bonde söker fru 2021

FOTO: Idol/TV4 Play

SENASTE NYTT!