Idol-Birkirs kritik mot TV4 efter att röstningsupplägget förändrats

Birkir Blær
Exklusivt

Efter att TV4 fått kritik för det nya röstningsupplägget i Idol har de nu tagit tillbaka det gamla röstningssystemet istället, något som deltagaren Birkir Blær inte är ett stort fan av.
För Hänt berättar han nu varför han inte gillar den stora ändringen.

Birkir Blær är en av dem fem tävlande som är kvar i Idol 2021. I förra veckans fredagsfinal var det Erik Elias Ekström och Sunny Taylor som fick lämna tävlingen.

På fredag är det dags för den nionde fredagsfinalen och veckans tema är inget mindre är kärlek. Kvällen till ära har tittarfavoriten Birkir valt att sjunga Finally av James Arthur.

Simon och Elvira återförenas efter uppbrottet

Därför flyttade Birkir från Island till Sverige

Birkir som har vuxit upp på Island, men numera är bosatt i Göteborg, har tidigare berättat för Hänt hur länge han har bott i Sverige.

– Jag flyttade hit i november 2020. Men jag har åkt till Island för att hälsa på min familj, och vi fastnade där i några få månader. Så jag har bara varit här i typ fem-sex månader totalt, sa han då.

På frågan om varför det blev just Sverige han valde att flytta till svarade han att han helt enkelt är en stor beundrare av landet.

– Först och främst så bor min pappa och typ halva min familj i Sverige, så jag har varit här en hel del och blivit ett stort fan, avslöjade Birkir för Hänt och fortsatte:

– Jag har alltid gillat att komma hit.

Birkirs kritik mot TV4 efter stora ändringen i Idol

I årets säsong av Idol har de gjort en ny förändring i röstningssystemet, något som mötts av starkt kritik från tv-tittarna.

Tanken med det nya röstningsupplägget var att alla fans och tittare skulle få chans att rösta på sin idol hela veckan – även om de inte hann se programmet live.

Slussarna för telefonröster var nämligen öppna hela veckorna istället för endast under programmets gång, vilket gjorde att de som tittade på programmet i repris också hade möjlighet att rösta.

Men efter stark kritik från tittarna så slopas nu det nya systemet för att ersättas av det gamla. Detta innebär att tittarna endast kommer att kunna rösta under tiden som programmet sänds på tv.

Till Hänt avslöjar nu Birkir vad han tycker om det ny-gamla upplägget.

– Det är stressigt för mig. Jag gillar det inte. Nu har de ändrat igen och det är väldigt stressigt, säger han och fortsätter:

– Det känns konstigt när vi har haft det andra sättet i flera veckor. Jag gillade det andra systemet för att alla kan rösta. När jag kollar på TV kollar jag inte live, jag kollar när jag vill. För mig är det en stress att sitta och vänta på att sjunga.

LÄS OCKSÅ: Calle Sterners plötsliga karriärsbyte efter avhoppet i Lets dance

LÄS OCKSÅ: Emilio Ingrossos reaktion efter Oliver Ingrossos nya artistnamn

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt