ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Idol-Fredrik Lundman till sjukhus efter första fredagsfinalen

06 okt, 2021 
FREDRIK LUNDMAN
Idol-deltagaren Fredrik Lundman bjöd på en riktig rock and roll-show förra fredagsfinalen, något som tyvärr skadade honom.
Efter direktsändningen tvingades han nämligen uppsöka läkarvård omgående.
– Jag har varit med om det mesta, säger han till Hänt.
Annons
Idol-Fredrik om hur det är att ta kritik från jurynBrand logo
Idol-Fredrik om hur det är att ta kritik från juryn

Idol 2021 är äntligen igång och i förra veckans fredagsfinal fick artisterna äntra den prestigefulla scenen där alla fredagsfinaler alltid gått av stapeln.

Den första idolen som fick lämna tävlingen var 16-åriga Siri Leijon, och hon hade ett och annat att säga om det nya upplägget för i år.

– I början tyckte jag att det var roligt att de skulle ändra upplägget. Men nu i efterhand har jag ändrat mig. Det var ett enormt stresspåslag, och det säger jag inte bara för att jag har åkt ut. Det var inte mysigt direkt att sitta där och vänta på att få sjunga i flera timmar, sa hon då.

Fredrik Lundman till sjukhus efter fredagsfinalen

Fredrik Lundman, 29, från Piteå, är en av deltagarna som fortfarande är kvar i tävlingen. Fredrik har ett enda mål i livet, nämligen att bli världens största countryartist. Det var han tydlig med när TV4-tittarna fick en inblick i hans liv under auditionveckorna.

Under den förra fredagsfinalen, som också var den första för i år, bjöd Fredrik på en riktig show och det märktes att han trivdes som fisken i vattnet på scen. Däremot visar det sig nu att han kanske tog i lite väl mycket, för det resulterade nämligen i ett sjukhusbesök.

Annons

– Jag körde ju lite rock and roll förra helgen, som ni märkte, och skrek ju arslet av mig, säger Fredrik Lundman till Hänt under genrepet inför den kommande fredagsfinalen och fortsätter:

– Så jag skrek ju sönder stämbanden, fick en skada på nån av sidorna. Och då sa jag till crewet här att ”ni måste hitta mig en läkare fort, en stämbandsdoktor. Jag måste undersöka det här”.

Läkarens bedömning efter Fredriks insjuknande

Fredrik föddes med kronisk astma och bronkit, så han vet hur han reagerar när det rör sig om allergier och andra symptom. Med andra ord märker han om han är sjuk eller inte och nu märkte han att det verkligen var något som inte stod rätt till.

– Den här gången var jag inte sjuk eller nåt sånt, så det var nåt annat. Så då undersökte läkaren mig och sa att ”det du har är inte något som är smittsamt eller nånting sånt, utan du har skrikit sönder stämbanden”. Så då sa jag ”aja men det är väl en del av rock and rollen”, it's only rock and roll, säger Fredrik Lundman och avslutar:

– Det läker av sig själv, jag har varit med om det mesta, det är bara att gasa.

Nu blickar Fredrik Lundman framåt och förbereder sig inför den andra fredagsfinalen för i år!

FOTO: TV4

Annons