Mormor Jenni, 34, och morfar Richard, 35 avslöjande: ”Tror inte oss”

Richard, Jenni, Isla-May och Charmaine

Jenni, 34, och Richard, 35, är redan mormor och morfar.
Folk på stan får ”sitt livs chock" när morföräldrarna är ute och går med barnbarnet.
– De flesta tror inte på oss, säger Jenni.

Richard Medlam, 35, och Jenni Medlam, 34, fick stålsätta sig inför föräldralivet tidigt i livet. Jenni blev gravid när hon var 16 år gammal och paret bestämde sig snabbt att de skulle uppfostra barnet själva.

Dottern Charmaine föddes när Jenni var 17 år gammal och har varit en del av familjen sedan dess.

Charmaine har också bestämt sig för att skaffa barn tidigt i livet och fick dottern Isla-May när hon var 16 år gammal.

Richard Medlam och Jenni Medlam

Richard och Jenni Medlam blev föräldrar tidigt i livet. Nu har de blivit morfar och morfar, trots att de bara är 35 respektive 34 år gamla.

Facebook

Främlingarnas chock: ”Tror inte på oss”

Det betyder att Richard och Jenni numer är morföräldrar, något som är aningen förvirrande när de vandrar runt i utomhusmiljöer med barnbarnet.

– När vi är ute och går med Isla-May så tar alla för givet att det är min och Richards dotter. När vi förklarar för dem att vi i själva verket är morföräldrar så får de sitt livs chock. De flesta tror inte på oss, säger Jenni till The Sun.

Samtidigt kan de nyblivna morföräldrarna förstå folks förvirring, då de inte är speciellt gamla och mycket väl skulle kunna vara Isla-Mays föräldrar.

Isla-May och Charmaine

Charmaine, 16, är nybliven mamma till dottern Isla-May.

Facebook

Fördelarna med att vara ung mormor

De ser egentligen bara fördelar med att vara unga morföräldrar, även om de fick en chock när dottern Charmaine berättade att hon skulle bli mamma.

– Att vara ung morförälder betyder bara att du har längre tid till att älska ditt barnbarn och längre tid till att vara med dem. Och vi kanske hinner med att få barnbarnsbarn.

Jenni tyckte det var tufft att bli förälder som tonåring och upplevde inte heller att hon hade något stöd runt omkring sig, något hon hoppas vara till sin dotter.

– Jag visste precis vad Charmaine kände när hon behövde berätta för mig att hon var gravid. Jag sa att det var hennes kropp, hennes beslut och att jag skulle stötta henne oavsett vad hon bestämmer sig för.

Jenni Medlam

Jenni Medlam beskriver livet som tonårsförälder som tufft och säger att hon själv inte hade något stöd när hon blev mamma som 17-åring.

Facebook

”Det här har fört oss närmre”

Charmaine bor hemma hos sina föräldrar tillsammans med pojkvännen. Jenni beskriver dottern som en fantastisk mamma och att hela familjen älskar varandras sällskap.

– Jag tror att det här fört oss närmre varandra.

Jenni säger att Charmaine har för avsikt att plugga på college.

– Det finns en stereotyp om unga mammor som jag inte tycker är rättvis. Du kan fortfarande njuta av livet och uppnå det du vill, även om du får ett barn som ung.

Richard Medlam och Jenni Medlam

Morfar Richard Medlam, 35, och mormor Jenni Medlam, 34.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

Foto: Facebook

Senaste nytt