LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför gjorde Filip Lamprecht slut med Peg Parnevik under Let's dance

30 dec, 2021 
Filip Lamprecht i mörk skjorta och kostym. Peg Parnevik i randig skjorta.
Filip Lamprecht gick och vann årets säsong av Let's dance våren 2021.
Under inspelningen var det stormigt med ex-flickvännen Peg Parnevik.
Nu avslöjar Filip för första gången vad som egentligen hände, enligt honom.
Annons
Calle Sterner om relationen till Filip LamprechtBrand logo
Calle Sterner om relationen till Filip Lamprecht

Modellen Filip Lamprecht, 24, är vad man skulle kunna kalla för ett kändisbarn. Han är son till älskade programledaren och tv-profilen Kristin Kaspersen, 52, och barnbarn till den bortgångne ikonen och sångaren Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Filip har tidigare levt ett liv utanför rampljuset, men blev en storfavorit hos svenska folket när han medverkade i tv-programmet Let's dance 2021 under våren.

Innan sin medverkan i programmet, som han faktiskt också gick och vann, var han nog känd för några som influencern och sångaren Peg Parneviks, 26, pojkvän. Han syntes ibland i realityserien Parneviks.

Filip Lamprecht och Peg Parnevik gjorde slut under Let's dance

Parets uppbrott blev en stor mediaaffär och det var mycket skriverier under inspelningen av programmet. Särskilt när romansrykten mellan Filip och hans danspartner Linn Hegdal, 26, började florera.

Peg har uttalat sig om uppbrottet fler gånger i sina sociala kanaler. Bland annat i podden Pillowtalk, som hon har tillsammans med sin yngre syster Penny Parnevik, 24.

Annons

– Filip vill att vi ska nämna att han inte var otrogen, han var inte otrogen med Linn eller något sådant. Och det var inte därför han gjorde slut med mig. Vi gjorde inte slut, låt oss vara ärliga, det var inte mitt beslut, sade Peg i ett poddavsnitt i höstas.

Men Filip Lamprecht har hittills varit tyst och inte uttalat sig om hur relationen faktiskt avslutades.

Filip Lamprecht med dåvarande flickvännen Peg Parnevik på Rockbjörnens efterfest år 2018.
Filip Lamprecht med dåvarande flickvännen Peg Parnevik på Rockbjörnens efterfest år 2018.

Filip Lamprechts avslöjande om uppbrottet – berättar sanningen

I senaste poddavsnittet av podden Två meter dumheter gästar Filip Lamprecht programledarna Emilio Araya, 26, och Rosanna Charles, 32.

I podcasten delar han för första gången med sig av händelsen från sitt perspektiv. Emilio frågar Filip om han tror att paret hade varit tillsammans idag, vore det inte så att Filip medverkade i danstävlingen:

Annons

– Programmet var väl det som avgjorde att det hände då. Men jag skulle också säga att det skulle ha hänt ändå. Man har liksom sina egna grejer och det var någonting som skulle komma hur som.

– Det satte väl oss i en position där man bekräftade lite det man hade känt när man har mycket tid ifrån varandra, säger Filip och syftar på programmet.

Filip Lamprecht om att hemlighålla uppbrottet från Peg

Emilio frågar om Filip om hans tystnad efter uppbrottet från Peg under Let's dance och om varför de valde att hålla nyheten privat till en början.

– Det var ju någon intervju efteråt, där jag sa att vi fortfarande var tillsammans på något snyggt sätt fastän vi inte var det, berättar Filip.

– Vi hade sagt att vi kommer inte gå ut med något uttalande. Vi har inget krav på oss att vi behöver berätta för alla att ”nu har vi gjort slut så ni vet om det”. Utan vi måste kunna göra vår grej och sedan kommer det ut när det kommer ut.

Annons

Filip fortsätter med att berätta att han och ex-flickvännen hade en god relation direkt efter uppbrottet och att de gemensamt hade bestämt att de inte skulle gå ut med nyheten, men att de heller inte skulle ljuga om de fick frågan direkt.

Filip gjorde en intervju i P3 under den här tiden och det var under den intervjun som han bekräftade att han och Peg Parnevik gått skilda vägar.

FOTO: TV4 och TV3

Annons