Carola Häggkvists insjuknande efter Let's dance – nya bakslaget

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist tvingades hoppa av Let's dance 2021 av medicinska skäl. Sedan dess har hon vilat, mediterat och tagit det lugnt, men nu har hon mötts av ett nytt bakslag.
”Liten och ynklig”, skriver artisten.

Carola Häggkvist, 54, ställde äntligen upp i Let's dance efter att ha blivit frågad att vara med i programmet varje år sedan start. År 2021 var det alltså dags – men resan blev inte riktigt som artisten tänkt sig.

Därför slutar Amy Diamond med musiken

Carola, som charmat både tittare och jury valde istället att hoppa av programmet med omedelbar verkan precis innan kvartsfinalen. Carolas beslut grundade sig i att alltid sätta hälsan i första hand. Detta var även något som programledaren Petra Mede berättade om i direktsändning.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra. Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till! sa Petra Mede då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carola var på plats under Let's dance-finalen

Förra helgen gick finalen av stapeln det blev en riktig rysare då det var så himla jämnt. Faktum är att efter juryns poängutdelning så stod det 88 lika mellan båda dansparen. Till slut blev det dock Filip Lamprecht och Linn Hegdal som kammade hem glasskon, efter att ha vunnit över Anis don Demina och Katja Lujan.

Precis som vanligt så var alla danspar på plats under finalkvällen. Länge var det oklart huruvida Carola skulle vara på plats eller inte, men då meddelade Carola att hon absolut dyker upp. Däremot så avstod hon från att dansa, med tanke på avhoppet och krämporna från tidigare.

Carola, Tobias Karlsson

Carola och Tobias var ett lovande danspar.

Karin Törnblom/TT

Nu är Carola tillbaka på banan igen efter en tids vila och återhämtning och nu var det även dags för henne att ta coronavaccinet.

Bakslaget för Carola efter Let's dance

Men efter att hon tagit vacciner kom nästa bakslag för artisten.

”Tjohoo - jag har äntligen fått vaccinet!! Fick ’moderna’ i kroppen och kände mig pigg ända fram till läggdags då jag vaknade på natten med galen kramp i benen, igen - tänkte jag! (Jag som har knaprat så mycket magnesium sedan Lets Dance..)”, skriver Carola.

Kramperna i benen visade sig inte vara den enda biverkningen, för dagen efter kom nämligen febern.

”Dagen efter sprutan låg jag till slut ihopkrupen i soffan med en filt över huvudet i feberfrossa och pratade sluddrigt med mig själv, sa Zoe. Men det var det värt när man vet vad det handlar om. Men man blir konstigt nog lika förvånad och tagen på sängen när väl febern slår till. Liten och ynklig.”, skriver hon.

Nu får vi hoppas att Carola återhämtar sig och kan njuta av den stundande sommaren. Dessutom ska hon ju också spela in tv-programmet Stjärnorna på slottet.

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons avslöjande om Let's dance – efter Carolas kritik

LÄS OCKSÅ: Carolas stöd till Filip Lamprecht – efter tuffa tiden under Let's dance

FOTO: TT

SENASTE NYTT!