LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför slutar Amy Deasismont med musiken – efter nyheten om tv-serien

22 maj, 2021 
Amy Deasismont
Amy Deasismont blev känd som Amy Diamond och nu är hon högaktuell med sin egen tv-serie Thunder in my heart. Men varför slutade hon egentligen med musiken? Nu berättar hon om beslutet.
Annons
Amy Deasismont om nya Viaplay-serien Thunder in my heartBrand logo
Amy Deasismont om nya Viaplay-serien Thunder in my heart

Redan som tonåring hade Amy Diamond en framgångsrik karriär som sångerska och många gånger jämfördes hon med Carola. Men nu är den tiden förbi och nu går Amy under sitt riktiga namn Amy Deasismont.

Amy är just nu högaktuell med den egna tv-serien Thunder in my heart, en historia som hon hittat på helt själv. Förutom att även skrivit manus och varit medregissör till ett par avsnitt så spelar hon också huvudrollen Sigrid, som kallas Sigge.

Serien handlar om Sigge och hennes kompisgäng, men vänskapen är komplicerad. Det är en hel del kärleksdraman, svek och krossade hjärtan, den skildrar helt enkelt den generation som tycks leva i nuet utan någon större framtidstro.

– Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse, sa Amy i ett pressmeddelande.

Amy Deasismont sadlar om

Att Amy skulle ha huvudrollen i den nya serien kom inte som en jättestor chock för fansen. Hon har ju nämligen skådespelat en hel del tidigare. Faktum är att intresset för skådespeleri är minst lika stort som hennes intresse för musik.

Annons

Artisten Amy Diamond fick sitt stora genombrott redan 2005 med låten What’s in it for me. Låten blev en stor hit i Skandinavien och höll sig kvar på topplistorna i hela fyra månader. Sedan dess har Amy släppt flera album, singlar och dessutom ställt upp i Melodifestivalen.

2016 valde hon dock att lägga namnet Diamond bakom sig och började istället ge ut musik under sitt riktiga namn. Något hon höll på med ända fram tills för ett år sedan. När Amy nu gästar Morgonpasset i P3 berättar hon att pandemin helt enkelt satte käppar i hjulet för henne.

– Fram tills innan coronapandemin har jag ju giggat lite varje år, så det har ju inte helt försvunnit så. Men det är bara att jag inte dragit igång nåt eller skriva nånting nytt eller släppa en skiva eller så, säger hon i radioprogrammet.

Därför slutade Amy Diamond med musiken

I samma intervju berättar hon också varför hon nu valt att sluta helt med musiken, med tanke på den lovande karriären som hon skapade sig under tonåren.

Annons

– Jag började tappa lusten lite för att jobba med musik när jag var runt 22, och då hade jag hållit på i tio år, säger Amy och skrattar.

Nu berättar hon om anledningen till beslutet och valet att åsidosätta en stor passion.

– Det var lite svårt för musiken har ju alltid varit min största passion, men sen så kände jag väl att jag drogs mer och mer mot skådespeleriet, säger hon och fortsätter:

– Det var ingenting som blev tråkigt egentligen, det var nog mer att jag kände att jag inte hade någon kreativitet kvar i det på något sätt. Men framför allt var det ju att jag började skådespela och det var det jag tyckte var kul.

FOTO: TT

Annons