LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amy Deasismont om nya Viaplay-serien Thunder in my heart

28 sep, 2020 
Amy Diamond
Amy Deasismont slog igenom redan som tolvåring och har sedan dess jobbat med både musik och film.
Nu spelar Amy huvudrollen i Viaplays nya originalserie Thunder in my heart – som hon dessutom har skapat.
– Jag vill att det både ska pirra och smärta, säger Amy Deasismont i ett pressmeddelande.
Annons

Videon kunde inte hittas

Artisten Amy Deasismont, 28, tidigare känd under namnet Amy Diamond, har en lång karriär i rampljuset bakom sig. Genombrottet kom redan 2005 med låten What’s in it for me, som blev en stor hit i Skandinavien och höll sig kvar på topplistorna i hela fyra månader. Sedan dess har Amy släppt flera album, singlar och dessutom ställt upp i Melodifestivalen.

2016 valde Amy att lägga namnet Diamond bakom sig och började istället ge ut musik under sitt riktiga namn. Det verkar dock som att hon nu har lagt musikkarriären på hyllan ett tag för att istället satsa på skådespeleriet.

Nya serien Thunder in my heart

Amy Deasismont har medverkat i flera filmer och serier genom åren. Förra året spelade hon rollen som Melissa i Lukas Moodyssons HBO-serie Gösta och hennes insats hyllades i medierna.

Nu väljer Amy att bryta ny mark och har skapat Viaplays nya originalserie Thunder in my heart – där hon också spelar huvudrollen. Serien kommer att släppas på streamingtjänsten under våren 2021.

Annons

– Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse, säger Amy i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Thunder in my heart är en tv-serie jag skrivit på under fem års tid med stort fokus på karaktärernas vuxenblivande och frigörelse, säger Amy Deasismont.

Skådisarna i Amy Deasismonts serie

Serien är en dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn. Det är tydligt att Amy har jobbat hårt för att förverkliga sin vision.

– Jag vill porträttera de höga topparna och det som gör väldigt ont i det unga, vuxna livet. Jag vill att det både ska pirra och smärta, säger hon.

De unga stjärnskotten Alexander Abdallah och Julia Lyskova har betydande roller i serien och får sällskap av väletablerade skådisar som Gustaf Hammarsten och Helen Sjöholm.

Annons

Är tillsammans med Charlie Gustafsson

När det kommer till privatlivet är Amy Deasismont tillsammans med skådespelaren Charlie Gustafsson, 28, sedan fem år tillbaka. Charlie fick sitt genombrott i ung ålder, precis som sin flickvän. Vår tid är nu-skådespelaren är glad över att de har detta gemensamt.

– Hon var ju mer en barnstjärna så vi har ganska olika upplevelser. Jag fick ju jobba mer i det lugna. Men det är intressant att prata om hur det är att jobba som barn, har Charlie Gustafsson tidigare sagt i en intervju i Nyhetsmorgon.

FOTO: Carl-Johan Söder, Eero Hannukainen/TT

Annons