LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Filip Lamprecht och Linn Hegdal är vinnarna av Let's dance 2021

15 maj, 2021 
AvJonna Wennerberg
Efter åtta veckor fyllda av blod, svett, tårar och ett avhopp har Let's dance 2021 nu nått sitt slut. Anis don Demina och Filip Lamprecht gjorde upp i den rykande finalen. Och till slut blev det Filip som fick kamma hem den legendariska glasskon.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Den 20 mars drog Let's dance 2021 igång och det var åtta förväntansfulla deltagare som gled ut på dansgolvet. I startgruppen var det många kända ansikten som alla var taggade på att vinna. Ingen av dem hade en aning om vad som väntade under tävlingens gång. Vi har fått se dem kämpa genom skador, tårar och avhopp.

Den första att lämna tävlingen var Janne Josefsson och hans dansare Malin Watson. Paret hann endast framför en dans innan det var dags att lägga tillbaka skorna på hyllan. Och efter det har deltagarna fått fortsätta lämna, en efter en. Eller ja, nästan så i alla fall.

Skrällen under Let's dance 2021

Mitt under säsongen hade de ett ABBA-tema under en lördag, och den som var mest taggad var Kristina ”Keyyo” Petrushina. Därför var hon helt förkrossad när det vid programmets slut stod klart att hon var tvungen att lämna. Men det dröjde bara ett par dagar innan det oväntade hände. Carola Häggkvist valde att hoppa av danstävlingen.

Annons

Ingen var beredd på att artistens besked, men hon hade kämpat med sin hälsa bakom kulisserna. Och nu hade hennes läkare satt stopp. Hon var tvungen att sätta sitt välmående i första hand och därför avsluta sin medverkan i Let's dance. Men som man brukar säga, när en dörr stängs så öppnas ett fönster. Och det fönstret var till Keyyo som fick en andra chans i tävlingen. Lagom till kvartsfinalen fick hon komma tillbaka och höll sig kvar ända till semi. Snacka om att ta tillvara på sin andra chans.

Filip är vinnaren av Let's dance 2021

Men det var bara två par som kunde göra upp i finalen så när Keyyo fick lämna var det Filip Lamprecht och Anis don Demina som dansade vidare. I kvällens final har det dansat som aldrig förr tillsammans med sina partners Linn Hegdal och Katja L. Engelholm. De har bjudit på gamla favoriter från säsongen som gått. Och enligt tradition så har de också bjudit på ett varsitt shownummer. Det blev minst sagt underhållning och låt oss säga såhär, varken juryn eller tittarna var besvikna. Nej inte ens Tony Irving.

Båda paren belönades med höga poäng från juryn, men som i alla tävlingar så är det bara en som kan stå som vinnare till slut. Och vinnaren i Let's dance 2021 blev till slut Filip och Linn.

Stort grattis önskar vi på redaktionen, se till att fira och var rädda om glasskon!

Annons